Ferrari 488 Spider zvanično predstavljen [Galerija]

Izvor: Autorepublika.rs, 29.Jul.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferrari 488 Spider zvanično predstavljen [Galerija]

Upoznajte ovaj supersportski model bez krova i sa motorom od 660 KS. To je to, Ferrari 488GTB sa otvorenim krovom je sada najsnažniji model kompanije sa motorom srednje veličine (V8) koji ujedno ima i sklopivi krov.

Kao što je i očekivano i 488 Spider koristi isti twin-turbo agregat zapremine 3.9 litara u V8 konfiguraciji sa 660 KS. To mu omogućava da se lansira od 0-100 km/h u kratkom roku od 3 sekunde, dok mu do 200 km/h treba svega 8.7 sekundi.

Sklopivi čvrsti krov je još lakši od tekstilnog i treba mu svega 14 sekundi da se sklopi, odnosno rasklopi. Proizvođač tvrdi da odsustvo krova ne menja karakteristike vozila, što su uspeli upotrebom egzotičnih legura radi povećanja čvrstine. Sve promene koje su morale da se izvedu za Spider nisu učinile da se ovaj model previše ugoji. Ferrrari 488 Spider je svega 50 kilograma teži što neće uticati na vozne karakteristike.





Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na Autorepublika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.