Ferari i Meklaren se uzdaju u kišu, prenos trke iz Kine na Sport klubu

Izvor: Blic, 19.Apr.2014, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferari i Meklaren se uzdaju u kišu, prenos trke iz Kine na Sport klubu

Od prve tri trke u novoj sezoni, kako sami priznaju, ova u Kini će biti najteži test za Nika Rozberga i Luisa Hamiltona. Ne samo što su ostali timovi imali dve nedelje da uvide greške, nego će vremenski uslovi i staza u Šangaju više odgovarati protivnicima kao što su Ferari i Meklaren, a direktan prenos biće u nedelju od devet časova na Sport klubu (SK 1).

Staza je nešto sporija od onih u Bahreinu i Maleziji, a i vreme će biti hladnije, pa postoji realna mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da vidimo prvu trku po kiši ove godine.

Red Bulu nije prošla žalba zbog diskvalifikacije Danijela Rikiarda sa prve trke u Melburnu, ali to će im verovatno biti samo dodatni motiv da pokažu da su najbolji.

Tradicija ide u prilog Ferariju, koji ima čak četiri pobede na ovoj stazi koja je otvorena 2004. Prošle godine pobedu je odneo Fernando Alonso, ispred Kimija Raikonena i Luisa Hamiltona.

Veliku motivaciju imaće i vozači Meklarena, Dženson Baton i Kevin Magnusen. Nakon što su se obojica popeli na podijum u Australiji, nisu se baš proslavili u Maleziji i Bahreinu. Takođe, treba obratiti pažnju na vozače Lotusa, Romana Grožana i Pastora Maldonada, koji bi mogli da budu favoriti iz senke. Naime, njihov tim je rešio finansijske probleme, oni su konačno isplaćeni, što će sigurno uticati na kvalitet nastupa.

Staza u Šangaju izgrađena je 2004, duga je pet kilometara i 451 metar. Poznata je po izuzetno oštrim prvim i drugim krivinama, gde se, kako se to popularno kaže, vidi ko su pravi muškarci.

Dizajner je čuveni Herman Tilke, a najbrži krug izvozio je Luis Hamilton. Zanimljiv podatak je i to da je 2006. Mihael Šumaher, koji se i dalje bori za život, zabeležio poslednju pobedu u karijeri upravo na ovoj stazi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.