Vikend za nama: Tuga zbog ubistva, rekord Mesija, radost Federera, Partizanova jesen

Izvor: Blic, 24.Nov.2014, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikend za nama: Tuga zbog ubistva, rekord Mesija, radost Federera, Partizanova jesen

Tokom vikenda je, kako to biva u svetu sporta, bilo mnogo zanimljivih dešavanja. Ali i onih koji opominju. Ako ste neke od njih propustili, evo prilike da to ispravite uz Blicsportov sportski pregled događaja tokom vikenda.

U subotu se ušlo sa nevericom. Ubijen je navijač Crvene zvezde Marko Ivković, i to tokom gostovanja u Istanbulu gde su crveno-beli posle velike drame, čudesnog koša Zorana Ercega, evroligaškog rekorda Markusa Vilijamsa i dva produžetka izgubili od Galatasaraja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
I, spirala reakcija je krenula, od onih potpuno neverovatnih, poput izjave trenera Galatasaraja Ergina Atamana da sa navijači Zvezde teroristi, preko njegovog prvog od dva izvinjenja, pa redom: košarkaši Zvezde su bili u šoku, navijači Galatasarajevog rivala Bešiktaša su istakli da će pomoliti za dušu ubijenog mladića, zbog tragedije su se oglasili i klub koji je ugostio crveno-bele i sama Evroliga, a i Nebojša Čović, koji je prilično oštro govorio o zbivanjima u Istanbulu.

Dan kasnije, posle masovnog paljenja sveća u crkvi Svetog Marka, Ataman se otvorenim pismom obratio javnosti, izražavajući kajanje zbog izjave, a potom su počast momku čiji je nadimak, zbog izbegličkog života u Jagodini bio "Jagoda", odali i navijači Partizana - koji su zapalili zastavu navijača Galatasaraja i na istom fudbalskom meču se oprostili od 18-godišnjeg Nemanje Antića koji se našao među troje mladih čiji su životi izgubljeni kada je automobil sa šest osoba sleteo u Dunav zbog neprilagođene brzine.

Umesto da tu nastavimo priču o kakvom se to fudbalskom meču radilo, ostaćemo nažalost uz navijače Galatasaraja koji su pokazali neverovatnu bezdušnost otprilike u isto vreme kada se igralo u Humskoj, jer su istakli transparent "Ko je sledeći?", sa štikliranim poljem pored reči "delije" i "ponudom" od tri druga kluba. I ne čudi, istog dana su zvižducima ispratili minut ćutanja za Marka Ivkovića, pa je trener Ataman morao da ih umiruje. Bezuspešno.

Kada je red već došao na fudbal, počećemo od pomenutih crno-belih. Sa pravom, jer su pobedom nad Napretkom gotovo izvesno obezbedili jesenju titulu, pa će u dobrom raspoloženju putovati u London na megdan Totenhemu u Ligi Evrope. A ta jesenja titule dobrim delom je "potpomognuta" novim kiksem Crvene zvezde koja je, istina uz jedan grubi sudijski previd i dvaput pogođenu prečku osvojila samo bod u Kragujevcu.

I u košarci je bilo crno-bele radosti, pala je Cibona u hali Pionir, gde su navijači Partizana još jednom izveli akciju prizivanja Saše Pavlovića, čiji povratak u klub željno iščekuju.

Na međunarodnoj sceni, dva događaja su se posebno izdvojila.

Lionel Mesi je postao najbolji golgeter u istoriji španskog prvenstva, oborivši rekord za koji se mislilo da će ga teško iko ikada oboriti, a Rodžer Federer je osvojio Dejvis kup sa reprezentacijom Švajcarske, koja je do svoje prve "salatare" u istoriji došla pobedivši u gostima Francusku u finalu.

Luis Hamilton je trijumfalno okončao sezonu Formule 1, postavši njen novi šampion i nadmašivši klupskog kolegu Nika Rozberga sa kojim je do poslednje trke vodio borbu za tron, a i Srbija je imala razloga za ponos, jer je Miloš Pavlović postao najpre evropski, pa svetski prvak u "Lamborgini super trofeju".

U evropskom fudbalu, naravno, nije igrao samo Mesi. Bilo je tu i milanskog derbija, doduše bez Nemanja Vidića, Liverpul je doživeo treći poraz u nizu, Junajted je pobedio Arsenal, golove su dali i Aleksandar Mitrović u  porazu, a i Adem Ljajić, koji je uz pogodak imao i asistenciju za preokret u Bergamu, dok se potpuno neočekivana stvar desila u Hrvatskoj - otkazan je derbi, jer su igrači Hajduka odbili da izađu na teren u Zagrebu podržavajući tako svoje pojedine navijače kojima je bio zabranjen ulazak na Dinamov sportski objekat.

Vikend za nama bio je bogat sportskim događajima. Ništa manje zanimljivji nisu ni "radni dani". I tokom njih budite uz Blicsport.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.