Spektakl za kraj prve nedelje: Novi šou Monfisa, promena terena i nesvakidašnji pozdrav

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl za kraj prve nedelje: Novi šou Monfisa, promena terena i nesvakidašnji pozdrav

Subotnji program Vimbldona činilo je devet mečeva u muškom singlu, prvi je do pobede došao Roberto Bautista-Agut, dok je na trijumfalnom putu ostao i Rodžer Federer, uz jedan izgubljeni set, a prva nedelja završena je spektaklom u režiji Gaela Monfisa i Žila Simona.

Francuski teniseri su priredili meč za uživanje, zbog mraka i loše vidljivosti nisu hteli da ga prekinu, već su se sa terena broj jedan preselili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Centralni da pod krovom i svetlima reflektora završe maratonsku borbu u pet setova.

Za tri sata i 17 minuta koliko je trajala bitka za osminu finala, Monfis je opet oduševljavao sve fantastičnim potezima, kao što je smeč iz skoka posle koga je znao i da se pokloni vimbldonskoj publici i još jednom pokazao da je veliki šoumen. Bilo je u skraćenih lopti i brojnih bravura u njegovoj režiji, čime je proširio repertoar iz duela sa Karenjom Bustom.

The Centre Court (No.1 Court) crowd are on their feet as Simon secures the win... #Wimbledon https://t.co/khr5QEIBpu

Ipak, novi šou ovoga puta mu nije bio dovoljan, jer je uporni Simon, za mnoge dosadnim udarcima stalno vraćao lopticu i na kraju znao da kroz maraton pronađe put do trijumfa.

Usledio je sjajan završetak meča, ujedno i prve nedelje na najprestižnijem teniskom turniru, pošto je Simon preskočio u polje Monfisa i usledio je srdačan pozdrav sunarodnika uz ovacije sa tribina, umesto standardnog preko mreže.

U prvom subotnjem meču, Roberto Bautista-Agut pobedio je Nikoloza Basilašvilija sa 7:6 (4), 6:0, 6:1, pa ga čeka duel sa Rodžerom Federerom u osmini finala. Švajcarac je samo u trećem setu posustao u taj-brejku protiv Sema Grota, u četvrtom je poveo sa 3:0 i priveo mirno meč kraju.

Marin Čilić i Džon Izner morali su da se povuku sa terena u petak uveče zbog mraka, jer nisu uspeli da reše pobednika za četiri sata i 21 minut koliko se susret već igrao. Bilo je to u petom setu pri 10:10, a kada je hrvatski teniser poveo sa 11:10, iskoristio je četvrtu meč loptu u mini maratonu novog gema za trijumf.

Ukoliko Čilić pobedi Denisa Kudlu, u četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem.

Još jedan teniser iz Hrvatske je ušao u osminu finala, 23. nosilac Ivo Karlović. On je eliminisao 13. "kosturaša" Žo-Vilfreda Congu u četiri seta, a sva tri je dobio boljom igrom u taj-brejku i ujedno oborio rekord koji je držao Nikola Pilić.

Karlović će u osmini finala igrati protiv Endija Mareja, koji je uspeo da pobedi i probleme sa ramenom, i Italijana Andreasa Sepija u četiri seta sa 6:2, 6:2, 1:6, 6:1.

Viktor Troicki je bio odličan protiv nepredvidivog Dastina Brauna sa 3:1 u setovima, a za duel sa njim izborio se Vasek Pospišil. Kanadski predstavnik do sada nije igrao protiv Viktora, a Džejmsa Vorda izbacio je posle pet setova u trosatnoj borbi.

Vimbldon, subotnji mečevi:

Bautista-Agut - Basilašvili 7:6 (4), 6:0, 6:1

Troicki - Braun6:4, 7:6 (3), 4:6, 6:3

Federer - Grot 6:4, 6:4, 5:7 (3), 6:2

Karlović - Conga 7:6 (3), 4:6, 7:6 (2), 7:6 (9)

Čilić - Izner 7:6 (4), 6:7 (6), 6:4, 6:7 (4), 12:10

Pospišil - Vord 6:4, 3:6, 2:6, 6:3, 8:6

Berdih - Anduhar-Alba 4:6, 6:0, 6:3, 7:6 (3)

Marej - Sepi 6:2, 6:2, 1:6, 6:1

Simon - Monfis 3:6, 6:3, 7:6(6), 2:6, 6:2

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.