Rodžera svi obožavaju, od danas i Zvereva

Izvor: B92, 22.Jan.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodžera svi obožavaju, od danas i Zvereva

Gotovo svaki novinar u nedelju je pristizao u 'pres rum' čekajući na meč dana između Rodžera Federera i Keija Nišikorija.

Duel Švajcarca postavljen je kao prvi u večernjem programu na 'Rod Lejver areni' – poslastica za sve teniske sladokusce u Melburnu.

Lagano radno prepodne bila je samo zabluda, najviše zahvaljujući Miši Zverevu, pošto je neverovatni Nemac eliminisao prvog tenisera sveta Endija Marija.

Teniski svet još je bio u šoku zbog poraza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novaka Đokovića od Denisa Istomina u četvrtak, ali je novi list teniske istorije ispisan na Australijan openu. Zverev je potpuno nadigrao Marija i posle više od tri i po sata slavio sa 7:5, 5:7, 6:2, 6:4.

Davno neki teniser nije prikazao toliko hrabrosti u odlučujućim momentima – 71 viner, 119 servis-volej napada, uz neverovatnu reakciju na promašeni smeč kada se odlučivalo o pobedniku.

"Kao da sam bio u komi, samo sam igrao servis i volej od početka do kraja. Ne znam kako sam ovo uradio, bolje mi vi recite, vi ste gledali", rekao je Zverev posle meča.

Kompletnu analizu duela možete pročitati u tekstu "Bratu budućnost, ali Miši pripada sadašnjost", a Endi je na konferenciji izjavio da nedavni Đokovićev poraz nije uticao na njegov pristup turniru.

"Gledao sam Novakov meč, ali on nije imao nikakav uticaj na moje igranje. Kada god je trebalo, Miša je odigrao sjajno", rekao je Mari.

29-godišnji momak rođen u Moskvi apsolutni je hit turnira – zajedno sa mlađim bratom Aleksanderom osvojio je srca navijača širom sveta, a najvećeg je dobio u legendarnom Džonu Mekinrou koji ne prestaje da ga hvali.

Mekinro je, koji je pre dva dana rekao da je Nemac u ovom trenutku teniser sa najboljim volejom na ATP turu, sačekao ga je u svlačionici i čestitao mu.

"Ti si mi omiljeni teniser", rekao je vidno uzbuđeni Mekinro.

Međutim, ako je neko pomislio da će posle tih fantastičnih tri i po sata uzbuđenje na najvećem stadionu u kompleksu opasti, grdno se prevario.

Od trenutka kada su Rodžer i Kei izašli na teren, momak u crvenoj majici osećao se kao u gladijatorskoj areni, gde je svih 16.000 navijača čekalo kada će izgubiti.

Da mi je neko pričao da Federer ima baš ovoliko navijača, ne bih mu verovao. Ne postoji adekvatan primer da se opiše kolika je zvezda. Uostalom, ne morate ni da sedite na tribinama da biste znali šta se događa na terenu – samo poslušate reakciju publike i znate 'koliko je sati'.

Peti i sedamnaesti teniser planete pružili su nam spektakl, Nišikori je odlično počeo, Rodžer preokrenuo, pre nego što je Japanac izborio odlučujući set. Posle više od 200 minuta momak iz Bazela je smečovao i počeo veliko slavlje – davno mu toliko nije stalo kao danas.

"Gledao sam prethodni meč, igrali su pre nas. Bio je to sjajan duel, Miša je odigrao odlično i mnogo sam srećan zbog njega. Nisam mogao da očekujem da će se to dogoditi, kao ni za Novaka. Bio je to težak poraz za Endija, ali sam siguran da će se vratiti i osvojiti turnir", rekao je Federer.

Uskoro nas čeka ono pravo, a to je završnica prvog Grend slema u kojoj nisu ostali svi oni najbolji, ali će biti jednako zanimljiva.

Do tada, možete uživati u brojnim tekstovima koje vam je spremio B92.net – "Slučaj Đoković" je pred vama, kao i razgovor sa uvek zanimljivim i iskrenim Ivom Karlovićem.

Takođe, od 21 sat saznajte kako da učestvujete u sutrašnjem kvizu na našem sajtu i osvojite vrednu nagradu.

Pozdrav iz Melburna.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.