Nezaustavljivi veteran: Federer pokorio kalifornijsku pustinju

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2017, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaustavljivi veteran: Federer pokorio kalifornijsku pustinju

Posle Australijan opena, Rodžer Federer je osvojio još jedan veliki turnir, Masters u Indijan Velsu. U finalu, rekorder po broju Grend slema kruna pobedio je zemljaka Stena Vavrinku - 6:4, 7:5, posle sat i 18 minuta igre.

Legendarni Švajcarac pokazao je da će posle mnogo problema sa povredama u 2016. godini da ovo bude njegova sezona i da će da se vrati u teniski vrh, a možda i opet da bude broj 1. Posle prve Grend >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << slem krune, osvojio je i prvu Masters titulu u 2017. godini. U finalu je Federer odigrao kao sat, tačno, precizno, koncentrisano, u ključnim trenucima bio je miran, nasuprot mlađem zemljaku, kome je ruka drhtala u finišima prvog i drugog seta.

Federer je imao pet vinera više, šest grešaka manje. Sten je grešio iz omiljenog udarca, bekhenda, loše ga je služio servis, pa je morao da čestita starijem zemljaku. Vavrinki je ovo najbolji rezultat u kalifornijskoj pustinji, pa ne treba mnogo da žali.

Rodžer je iskoristio prvu meč loptu, za 35. trijumf na turnirima iz Masters sezone, a ukupno 90. kruna u karijeri. Ovo mu je bila peta titula u Indijan Velsu, prva posle pet godina posta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.