Navija za Federera, igrala u Albaniji

Izvor: Danas, 30.Jun.2015, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navija za Federera, igrala u Albaniji

Beograd - Zlatna medalja srpskih košarkašica na Evropskom prvenstvu rezultat je timskog rada i kolektivnog pristupa - reći će sve naše princeze, međutim prećutno će se složiti da bez vrhunskih pojedinaca nema ni rezultata okarakterisanih kao - čudo. Srpsko čudo u Mađarskoj i Rumuniji bila je Ana Dabović, uz Sonju Petrovićsigurno naša najbolja košarkašica. Mlađa od sestara Dabovićnaročito je obeležila eliminacionu fazu takmičenja počevši od Turske u četvrtfinalu kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << ubacila 31 poen, zatim je u polufinalu Beloruskinjama dala 21 poen, a u meču za zlato Francuskinjama 25 poena.

Sa svega 26 godina Ana je promenila čak 10 klubova, ovoga leta debitovaće u WNBA nastupajući za Los Anđeles Sparkse. Počela je u svom Herceg Novom, dve godine provela je u Rusiji, po jednu u Poljskoj, Turskoj, Grčkoj i što je interesantno Albaniji, gde je u sezoni 2007/08 igrala za Fljamurtari.

Van terena Dabovićeva slovi za vedru, duhovitu i spontanu osobu. Veliki je ljubitelj tenisa, obožava Rodžera Federera, za koga navija čak i kada igra protiv Novaka Đokovića. Zanimljivo je da je trenutno predsednik ŽKK Vojvodina, čiji prvi tim trenira njen otac Milan. Kamere su zabeležile da je 2013. na Evropskom prvenstvu usred akcije iz dresa izvadila labelo i namazala usne. Izuzetno je vezana, ne samo za sestru Milicu, kapitena naše reprezentacije, veći za još jednu rođenu sestru Jelicu, brata Milana, koji su takođe košarkaši, i čitavu porodicu. Igrački zaštitni znak joj je šut iz levog driblinga i ulaz nakon rolinga.

Lična karta

Predsednik Nikolić: Vi ste nešto najlepše Srbiji

Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, ugostio je juče najbolje košarkašice u Evropi: " Vi ste nešto najlepše što se dogodilo Srbiji. Ne znam da je ijedan predsednik pre mene imao priliku da dan za danom čestita sportistima. Vi ste pravi dragulj Vidovdana. Od vas su se pobede očekivale još dok ste bile devojčice, trebalo je samo da vas preuzme pravi selektor i da iz vas izleti ono najlepše", istakao je predsednik Nikolić. U ime košarkašica predsedniku Srbije zahvalila se Jelena Milovanović, koja mu je poklonila dres sa potpisom svih reprezentativki. Prijemu su prisustvovali Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine, Dragan Đilas predsednik i Dejan Tomašević, potpredsednik KSS.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.