Luti: Federer će igrati još dve, tri godine

Izvor: B92, 26.Avg.2016, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luti: Federer će igrati još dve, tri godine

Zeverin Luti, jedan od trenera Rodžera Federera, kaže da će čuveni Švajcarac igrati još dve, tri godine na ATP turu.

Osvajač rekordnih 17 Gren slem turnira objavio je posle povlačenja sa Vimbldona da neće igrati do kraja sezone, kako bi se u potpunosti oporavio od povreda, pre svega one kolena, i spreman dočekao start naredne takmičarske godine.

"Rodžer sigurno neće igrati tenis do kraja godine, ali, s druge strane, želi da igra na profesionalnom nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još dve, tri godine", rekao je Luti u intervjuu za Teleklub, koji će biti objavljen 31. avgusta, dok je Rodžer istakao da ga koleno nikada nije bolelo.

"Nikada nisam osećao bol. Problem je bila nestabilnost i nemogućnost da u potpunosti imam ravnotežu kada stanem na nogu. Onda je počelo da otiče, pa upravo zbog toga nisam bio u mogućnosti da se takmičim na najvišem nivou. Sve to bilo je užasno frustrirajuće. Dosta lakše bi mi bilo da sam osećao bol ili da je MRI skener ukazao na to šta je problem. U takvoj situaciji bilo bi daleko lakše doneti odluku", rekao je Federer, "Iskreno se nadam da mi koleno 'ne krije' nešto, pošto ne osećam bol. Zato sam i mislio da je najpametnije da ne igram Vimbldon, kao ni sezonu na šljaci, jer bi bilo previše komplikovano. Kada smo sastančili povodom te teme – doktori i treneri su mi rekli – 'Treba ti pauza, odmah'".

Za kraj, Federer je istakao da smatra da ovo nije kraj nečega, već početak nečeg novog.

"Ne gledam na sve ovo kao kraj nečega, već kao početak nečega za šta sam radio. Kada se budem vratio na Hofman Kupu i kasnije Australijan Openu to će biti upravo zbog ovog rada koji ulažem sad", zaključio je Rodžer.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Federer neće u penziju, igraće još dve, tri godine

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2016

Kada je prošlog meseca Rodžer Federer najavio da će da propusti Olimpijske igre u Riju kao i ostatak sezone, mnogi su smatralai da je to kraj velike karijere Švajcarca. Ipak, Zeverin Luti, jedan od trenera rekordera po broju Grend slem kruna kaže da će Rodžer igrati još dve, tri godine na ATP...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.