Klasik u najavi: Federer preokretom porazio Congu, čeka Novaka u polufinalu

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klasik u najavi: Federer preokretom porazio Congu, čeka Novaka u polufinalu

Rodžer Federer uspeo je, nakon slabijeg početka, da savlada Žoa Vilfreda Congu sa 2:6, 7:6(6), 6:1 i plasira se u Monte Karlu u svoj jubilarno 50. polufinale na masters turnirima gde će čekati pobednika duela Novaka Đokovića i Giljerma Garsije Lopeza.

Početak okršaja obeležili su dobri servisi oba tenisera koji su čuvali svoj udarac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << te u pravih četiri gema nije bilo brejk lopti, a onda se Rodžer dokopao dve prilike da napravi veliku prednost, ali mu nije pošlo za rukom.

Conga je dobio dodatnu snagu kada je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije, te je napravio pritisak na Švajcarca koji su povukao daleko iznad osnovne linije i tako iz jedne dopuštene brejk lopte bio u zaostatku od dva gema (4:2).

Francuski teniser je nanizao još dva gema, uz sjajnu igru na Federerov servis, i tako prišao na korak od trijumfa.

Ipak, Federer je znantno dodao gas u drugom setu i napravio čak 11 brejk lopti protiv Conge koji je jednostavno sve stizao, pravio dramu i uključivao publiku totalno u susret što mu je omogućilo da uđe u taj-brejk druge deonice.

Osvojio je francuski predstavnik prvi poen na svom servisu, ali je Rodžer zaigrao bolje, agresivnije i uz pomoć protivnikovih grešaka osvojio četiri poena u nizu (4:1). To nije bilo dovoljno švajcarskom teniseru koji je dozvolio da se Conga vrati u taj-brejk, ali samo za trenutak, jer je Fedeks dodao gas i uveo utakmicu u odlučujući set.

U trećem setu sve je išlo, po kratkom postupku, na Federerovu vodenicu, jer je konačno počeo da koristi prilike za brejk i tako ponovo povezao pet gemovai došao do 5:0. Conga je položio oružje za jubilarno Rodžerovo 50. polufinale na masters turnirima.

Federer će ukrstiti rekete sa pobednikom duela Novaka Đokovića i Giljerma Garsije Lopeza.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.