Federeru, zar te toliko boli Novakova dominacija?

Izvor: Sportske.net, 27.Apr.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federeru, zar te toliko boli Novakova dominacija?

I pored fantastičnih Novakovih rezultata u aktuelnoj sezoni, slavni Švajcarac i dalje sumnja u mogućnosti prvog tenisera sveta u susret Rolan Garosu.

Iako je nešto više od dvadesetak dana ostalo do početka drugog Gren Slem turnira sezone, psihološke igre su već počele.

Novak Đoković se po tom pitanju još uvek ne oglašava, ali zato njegov veliki rival Rodžer Federer nastavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da upućuje ''otrovne strelice'' ka srpskom teniseru, čija mu dominacija očigledno prilično smeta.

Podsetimo, pre nekoliko dana, Federer je prokomentarisao kako je Đokovićev niz trofeja ove sezone posledica povreda njegovih najvećih rivala u proteklom periodu, kao da to nije sastavni deo sporta.

''Marej je imao operaciju, Nadal je bio van forme, ja sam imao probleme sa leđima. Sačekajte da se svi oporavimo i uđemo u formu, pa ćemo videti ko će biti prvi'', uputio je Federer jasnu poruku Novaku.

Ali, to mu očigledno nije bilo dosta, pa se danas oglasio još jednom provokativnom izjavom na račun Đokovića.

Povod je bio predstojeći Rolan Garos. Svi znaju koliko bi titula u Parizu značila Đokoviću, koji bi tako upotpunio svoju kolekciju Gren Slem trofeja, ali iako već nedeljama na ATP listi ima više bodova nego Federer i Nadal zajedno, Švajcarac tu činjenicu svesno pokušava da minimizira.

Naime, Federer je naglasio da ubedljivo prvi teniser sveta NIJE favorit za titulu na Rolan Garosu, i pored toga što je Nadal već pokazao da mu više ni njegova omiljena podloga ne pomaže da uđe u nekadašnju seriju pobeda.

''Po mom mišljenju, Rafa je i dalje favorit na Rolan Garosu u odnosu na Đokovića, iako on igra prilično dobro. Iako njegova forma sada nije na nivou iz prethodnih sezona, ja i dalje verujem da će ga na Rolan Garosu biti veoma teško pobediti'', poručio je Federer.

Inače, ukoliko se najave obistine i Nadal ne bude imao povlašćeni položaj u žrebu, njegov susret sa Novakom mogao bi da se dogodi već u četvrtfinalu.

Na kraju, kad je Rolan Garos u pitanju, Rafael Nadal je bio neprikosnoven u protekloj deceniji. Osvojio je sve trofeje u Parizu od 2005. godine, izuzev 2009. godine, kada je njegov niz prekinuo Federer.

Pa, ako je Federer mogao to da učini tada, na vrhuncu Nadalove dominacije, zašto Novak ne bi mogao da trijumfuje ovog proleća, kada je forma najboljeg španskog tenisera u silaznoj putanji.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.