Federera čeka strmoglav pad: Evo gde bi mogao da završi Švajcarac na ATP listi

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jul.2016, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federera čeka strmoglav pad: Evo gde bi mogao da završi Švajcarac na ATP listi

Sportsku javnost u utorak je šokirala vest da je Rodžer Federer odlučio da zbog zdravstvenih problema ne igra u nastavku sezone.

To ujedno znači da će Švajcarac doživeti i veliki pad na ATP listi jer će do kraja sezone na svom kontu imati samo 2.130 bodova, koliko je do sada osvojio ove godine.

To će biti dovoljno tek za začelje Top 20 tenisera sveta, odnosno lako bi moglo da se desi da na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Australijan Openu Federer ne bude ni među 16 prvih nosilaca. Samim tim mogao bi da bude rival nekom od vodećih tenisera već u 3. kolu.

Prošle godine u završnici sezone Federer je osvojio turnir u Sinsinatiju, igrao je finale Ju Es Opena, u Bazelu je podigao pobednički trofej, a na završnom turniru u Londonu poražen je na poslednjoj stepenici. Sve te bodove Švajcarac će izgubiti i prvi put još od 2002. godine neće biti među 10 najboljih tenisera sveta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.