Federer se prošetao do 41. Gren slem polufinala

Izvor: B92, 24.Jan.2017, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer se prošetao do 41. Gren slem polufinala

Rodžer Federer nije imao nikakvih problema protiv Miše Zvereva i lako je stigao do svog 41. Gren slem polufinala u karijeri.

Švajcarac je protiv Nemca slavio sa laganih 3:0, po setovima 6:1, 7:5, 6:3.

Zverev nije bio ni blizu izdanja kojim je izbacio prvog nosioca Endija Marija, pa je legendarni Švajcarac lako došao do svog 13 polufinala u Melburnu.

Od starta je krenuo ubedljivo, dobio je prvih pet gemova i lako je rešio prvi set, a Zverev je nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolje zaigrao u nastavku.

U drugom setu je čak stigao i do brejka, ali Federer je brzo uzvratio, a do 2-0 je stigao brejkom u 11. gemu. U trećem setu nije bilo dileme i Švajcarac je došao na dva koraka od 18. Gren slem titule.

U polufinalu ga čeka prijatelj i sunarodnik Stan Vavrinka koji je prethodno takođe sa 3-0 pobedio Žo-Vilfreda Congu.

Tok meča:

Kao što se i očekivalo, Federer je od sarta preuzeo inicijativu, pa se već posle desetak minuta postavljalo pitanje koliko će meč trajati. Švajcvarac je lako izlazio na kraj sa napadačkim tenisom Zvereva i brzo je uz dupli brejk došao do 5:0.

Posle 19 minuta Federer je dobio prvi seta sa 6:1.

Nemac je očigledno bio impresioniran svojim prvim Gren slem četvrtfinalom, ali je već početkom drugog seta pokazao da ipak nije zalutao na duel sa Federerom. Napravio je u četvrtom gemu brejk i poveo je sa 3:1, ali je odmah ispustio prednost u sledećem gemu.

To je ipak bilo sve od Zvereva u drugom setu. Izdržao je do 11. gema kada je ispustio svoj servis bez osvojenog poena, a potom je Federer lako odservirao za 7:5 i 2-0 u setovima.

Ni u trećem setu se ništa nije promenilo. Zverev nije imao plan B, nastavio je da se zaleće na mrežu, ali je većina tih pokušaja ostala na pokušaju.

Federer se poigravao sa rivalom, a novi brejk napravio je u petom gemu trećeg seta. Zverev je u sedmom gemu spasao pet brejk lopti, ali ne i šestu, pa je Federer posle nešto više od sat i po odservirao za pobedu i plasman u polufinale.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.