Federer dao Granoljersu set nade, a onda ga deklasirao

Izvor: Blic, 01.Sep.2014, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer dao Granoljersu set nade, a onda ga deklasirao

Rodžer Federer je nastavio sa trijumfima na US openu, a za novi se pobrinuo u šesnaestini finala u kojoj je Marsela Granoljersa savladao sa 4:6, 6:1, 6:1, 6:1.

Španac je prvi set odigrao na odličnom nivou, za razliku od Švajcarca koji kao da se tada zagrevao. A kada se zagrejao... Granoljersu je prepustio samo tri gema u naredna tri seta, mada treba odati priznanje i španskom teniseru, koji je u pet navrata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u te tri deonice, bio na korak od "oduzimanja servisa" favoritu, no taj korak nije uspevao da napravi.

U ostalim mečevima u muškoj konkurenciji, Austrijanac Dominik Tijem se pobrinuo za iznenađenje, eliminisavši Felisijana Lopeza (6:4, 6:2, 6:3), Španac Bautista-Agut je pobedio Francuza Manarina (7:5, 6:2, 6:3), Monfis je u francuskom derbiju bio bolji od Gaskea (6:4, 6:2, 6:2), a Dimitrov posle uspavanog nastupa u prvom setu od Belgijanca Gofana (0:6, 6:3, 6:4, 6:1).

Ujedno, rasporedom je postalo poznato da će Novak Đoković i njegov umorni rival u osmini, Filip Kolšrajber, na teren izaći ovog ponedeljka od 19 časova po srednjeevropskom vremenu.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.