Federer: Titula nije za mene, ne moram da popunjavam prazna polja u statistici

Izvor: Sportal.rs, 23.Nov.2014, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer: Titula nije za mene, ne moram da popunjavam prazna polja u statistici

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je ceo tim zaslužan za osvajanje Dejvis kupa i da pobedu posvećuje saigračima. Teniska reprezentacija Švajcarske osvojila je Dejvis kup, prvi put u istoriji, pošto je u Lilu povela sa nedostižnih 3:1, nakon što je Rodžer Federer pobedio Rišara Gaskea sa 3:0 u setovima 6:4, 6:2, 6:2.  Rodžer Federer kaže da je ceo tim zaslužan za osvajanje Dejvis >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << kupa i da pobedu posvećuje saigračima.

Poene za Švajcarsku osvojili su Stan Vavrinka, pobedom u petak protiv žoa Vilfreda Conge od 3:1 (6:1, 3:6, 6:3, 6:2), i dubl Federer-Vavrinka pobedom protiv Žilijena Benetoa i

Gaskea od 3:0 (6:3, 7:5, 6:4).

Jedini poen za Francsku osvojio je Gael Monfis u petak, kada je pobedio Federera sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:3). Federerov nastup u finalu je bio neizvestan zbog povrede leđa, zbog koje je Novaku Đokoviću

predao finalni meč završnog sezonskog Mastersa u Londonu.

- Srećan sam što sam uspeo da ostanem miran i odigram dobar meč. Veoma sam srećan zbog saigrača i celog tima. Svi su radili neverovatno naporno kako bi me spremili za mečeve. Stan je tokom godina uložio mnogo truda, ovog vikenda je odigrao neverovatno, što mi je i omogućilo da danas ostanem u igri. Toga sam svestan, ovo je pobeda za momke - rekao je Federer, preneli su britanski mediji.

Federer je za reprezentaciju Švajcarske u Dejvis kupu debitovao 1999. godine i trebalo mu je 15 godina da osvoji trofej.

- Ovo nije za mene, dovoljno sam osvojio u karijeri i ne moram da popunjavam prazna polja u statistici. Srećan sam zbog svih ostalih i što mogu da uživam u velikom teniskom istorijskom trenutku u našoj zemlji - rekao je drugi teniser sveta, prenosi Beta.

Federer je igrao protiv Gaskea, pošto je Žo-Vilfred Conga morao da odustane zbog povrede.

- Nije bio nepobediv, ali nije mnogo grešio. Šteta je što nisam uspeo da izborim nijednu brejk loptu -  rekao je Gaske.

(Foto: Beta/AP/Christophe Ena)
Pogledaj vesti o: Tenis,   Dejvis kup

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.