DK: Monfis srušio Federera!

Izvor: Mondo, 21.Nov.2014, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DK: Monfis srušio Federera!

Francuzi uspeli u drugom meču singla da stignu do pobede i izjednače rezultat protiv Švajcarske na 1:1 posle prvog dana finala Dejvis kupa

Gael Monfis zabeležio je jednu od najvećih pobeda u karijeri, nad Rodžerom Federerom, ali možda i najvažniju.

TREĆA SREĆA

Monfisu je trijumf u Lilu bio treći od ukupno 11 duela u karijeri protiv Federera. Slavio je prethodno prošle godine u šangaju a pre toga 2010. na mturniru masters serije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Parizu.

Devetnaesti igrač sveta trijumfovao je protiv drugog igrača sa ATP liste, rezultatom 6:1, 6:4, 6:3 u Lilu, obezbedivši Francuskoj izjednačenje u duelu protiv Švajcarske posle prvog dana takmičenja finala Dejvis kupa - 1:1.

Monfis, nošen velikom podrškom sa tribina, od starta je krenuo agresivno, vešto se trudeći da iskoristi protivnikov problem sa leđima, sa kojim se suočava poslednjih dana i zbog kojeg je i predao finalni meč završnog turnira sezone Novaku Đokoviću u Londonu u nedelju.

Federer, kome jedino u karijeri nedostaje pehar Dejvis kupa, u nastavku meča pokušao je da pruži nešto jači otpor rivalu, ali nedovoljan za preokret.



Švajcaraci su prethodno poveli preko Stena Vavrinke, koji je bio bolji od Žoa Vilfreda Conge u četiri seta (6:1,3:6, 6:3, 6:2).

U subotu od 15.30 časova na programu je meč dublova za koji su prijavljeni Žilijen Beneto i Rišar Gaske protiv Marka Kjudinelija i Mihaela Lamera, a u nedelju će pitanje osvajača "salatare" biti rešeno posle singlova.

Švajcarci jure prvi pehar Dejvis kupa u istoriji, dok su Francuzi do sada bili devet puta šampioni tog takmičenja.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.