Ana Konjuh za B92 o tetovaži, školi, Federeru...

Izvor: B92, 30.Maj.2015, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Konjuh za B92 o tetovaži, školi, Federeru...

Najmlađa je članica Top 100 i još se navikava na zahteve profesionalnog tenisa i iskustva koja on donosi.

Međutim, 17-godišnja Ana Konjuh devojka je koja zna šta hoće i spremna je da radi kako bi to ostvarila, što je potvrdila i svojim rečima u intervjuu za B92.

U drugom kolu Rolan Garosa izgubila je od Irine Kamelije Begu ubedljivo sa 6:2, 6:0, a tokom meča bila je potpuno mirna, skoro bez reakcije.

“Nekada buktim unutra, ali ne uvek. Imala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam temperaturu, pa nisam bila ni živahna toliko na meču, nedostajalo mi je energije. Znala sam da neću moći da dam maksimum, a i ona je odlično igrala“, počela je Ana priču za B92.

Na pitanje ko su joj teniski uzori, nasmejana Konjuhova kao iz topa odgovara:

“Rodžer Federer i Kim Klajsters. Kim i ja imamo sličan stil igre, uvek sam je gledala, a posebno me impresioniralo kada se vratila posle porođaja i osvojila US open. Dete izađe na teren i čestita joj – postigla je nešto što ne može baš svako. A Federer – mislim da tu nema mnogo šta da se govori, on je kralj tenisa“.

S obzirom na to da joj je tenis rano postao životno opredeljenje, Ana vodi drugačiji život od većine svojih vršnjakina.

"Nisam još ni srednju školu završila, to usput guram koliko mogu – idem vanredno, učim po turnirima, a onda dajem ispite kada sam u Zagrebu".

Kada smo spomenuli reči "omiljeni predmet", Ana se široko nasmejala i našalila:

“Joj, nemam ga, mrzim školu. Nadam se da ću uspeti nešto da napravim u tenisu kako ne bih morala to da produžavam“.

Na levom ručnom zglobu Ana ima istetoviranu reč “vera“ na engleskom jeziku i mali krst pored. Kaže, naradila se za tu tetovažu.

“U pitanju je bila opklada sa roditeljima pre Australijan opena 2013. godine. Htela sam još ranije da uradim tetovažu, neprestano sam ih nagovarala, ali mi nisu dozvoljavali. Onda su mi dali dodatni motiv pred taj Melburn – ’ako osvojiš titulu, možeš da se istetoviraš’. Završilo se titulom i otišla sam da se istetoviram čim sam došla kući. Samo su rekli ’nemoj veliku molim te’, to sam ih poslušala“.

Iako je život profesionalaca ponekad monoton, devojka iz Dubrovnika uživa u njemu jer ima mnogo više lepih strana.

“Istina je, ima dosta odricanja i malo dosadi kada si neprestano na putu – svaki dan isti ritam i rutina. Kada se tako osetim, kažem sebi da radim ono što volim, da me Bog blagoslovio u tom smislu jer mnogo je ljudi na svetu koji ne vole ono što rade. Ja putujem svetom sa ljudima koje volim, mislim da nemam mnogo na šta da se žalim“.

Ana je prošle godine igrala treće kolo na Vimbldonu, sada je 94. na svetu, a prvi deo ove sezone nije bio baš uspešan.

“Još sam mlada i moram na svemu da radim. Sada skupljam nova iskustva, prvi put sam sad bila u glavnom žrebu Rolan Garosa. Ne mogu da izdvojim ništa posebno, mislim da moram da napredujem u svim segmentima igre servis, forhend, bekhend, kretanje, fizička sprema... Želela bih ovu godinu da završim u Top 50, nadam se da će mi drugi deo sezone biti bolji“.

Mlada hrvatska teniserka spremna je šta sve današnji tenis iziskuje i traži, pa će u tom smeru nastojati i da se razvija.

“Sve više sâm tenis postaje najmanje važna stvar u tenisu – glavna je kondicija, koliko si spreman i koliko možeš da izdržiš, pre deset godina i sada nije se igrao isti tenis. I mentalni pristup je vrlo bitan, da imaš dobru ’glavu’ – pogledajte Top 10, nema niko da je ’lud’, svi razmišljaju u stilu ’tenis, tenis i samo tenis’, fokusirani su isključivo na to. Treba biti miran i znati tačno šta želiš, a onda i raditi da to i ostvariš“, zaključila je Ana za B92.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.