Zvezda Jutjuba “Kovač iz Svetlića” 8 godina kasnije: Spreman sam za Farmu i Velikog brata!

Izvor: Svet, 01.Feb.2015, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda Jutjuba “Kovač iz Svetlića” 8 godina kasnije: Spreman sam za Farmu i Velikog brata!

Od kada se 2007. godine pojavio na Jutjubu u videu “Kovač iz Svetlića” (“Milkica”, “Kovač”), Šumadinac Dragan Petrović zvani Gera, postigao je veliki uspeh, ali se malo znalo ko se krije iza lika mladog kovača koji svojim “biserima” uveseljava milionsku publiku na internetu. Našoj ekipi pošlo je za rukom da pronađemo aktera klipa, koga smo umesto u Svetliću, pronašli u šumadijskom selu Trnavi, u kući druge supruge, gde žive četiri generacije u harmoniji i slozi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << a kućom neprestano odjekuje smeh koji, svojim izjavama i šeretskim, narodnim humorom, izaziva popularni Gera za koga zna čitava Šumadija, upravo po klipu gde se predstavio kao mladi kovač:
Dobro mi došli, drugari, na ovu ladnoću. Ajde, ulazite, u dnevnu sobu koju sam zagrejao. Danas je nedelja, jedino tada ne radim i kad padne crveno slovo”, sa vrata kaže Gera koji sada ima četrdeset godina, u drugom je braku, sa Marijom koja je petnaest godima mlađa od njega. U zajedničkom domaćinstvu, pored njih, žive i Marijini roditelji i baka:
Nemam problema, kada je porodica na okupu, da ti kažem, željan sam ljudi, jer sam odrasto ko divljak . Otac mi je umreo kada sam imao devet godina, majka u mojoj 14. Sestra, deset godina starija, već je bila udata, a ja kao pustinjak. Odranila me jedna Slobodanka, mlogo dobra žena, malo krivlje, ali mi uvek davala čistu odeći i da jedem. Da ne budem mangup i lopov, pobrinuo se jedan Sava kafedžija. Kod njega sam radeo najteže poslove, ali uvek bio pošten prema meni, davo mi leb, odeću, drva da se grejem. Najteže mi bilo kada uveče dođe, uđem u sobu, sam, nemam sa kim da pričam,pa sam malo i sa sobom, kao divljaci”, priča Gera o svom detinsjtvu.
Kako to da nisi u Svetliću, nego Trnavi?
“(smeh) Ja ti lepo reko da sam ki Sekula, ti mi ne veruješ. Razveo sam se od prve žene. Crno da crnje ne može da bude. Pođemo na ekskurziju, ona radi u školu, čisti, a sadašnji tast, ložač povede ćerku Mariju. U autobusu, mal po mal mi se gledamo, dok mi žena spava, kada pala noć, bolje da ne znaš (smeh) , čim žena zaspela, ja kod Mariju u sobu. Sutra puče bruka, i evo me nađoste ovde, u Trnavu,gde me primiše lepo.”
Šta ti je danas sa prvom ženom?
“Ostala u Svetlić. Imamo dvoje dece, Marija ima sedamest, a Miloš šesnest godina. Plaćam im ono… kako beše, a da alimentaciju, još dve godine, Bogu hvala. Nismo u kontaktu, ali mi njen otac zagorča život. Mlogo slušao ljubomorni komšiluk. Svi mu pričali da sam ološ, pijanica, švaler, loš čovek. Jeste da je bilo svega po malo, ali da me toliko crne, to mogu samo tamo u Svetlić, najgori Šumadinci. Da ti kažem,za nju sam se oženio što sam moro, da ne budem divljak, samac, nije to bila neka ljubav, dok sam ovde došo zbog ljubavi.
Kažeš da je govorio da si pijanac, pa gde ima Šumadinca da ne voli domaću?
“Ima,majke mi pokojne, ne volim kada popijem. Ja od jedne zabrljavim, moraju da me vežu( smeh). Naskačem na svaku, makar bila i baba, a posle padnem u postelju, bolujem tri dana, ne mogu ni leb da okusim. Zato izbegavam alkohol pa pijem samo vodu.”


Šta te ćini sličnim Sekuli, iz istimenog filma, vidim pustio si i brkove da još više ličiš na njega?
“Ja sam sebe nazvao šumadisjki Sekula. Znamo obojica puno zanata, kovači,volimo lepe ženske, saće me Marija ubije, ali to je istina. Imamo više brakova, puno dece, a moj starac (tast) pogledaj, isti kao Burduš, debeo i brkat (smeh). Brkovi su danas, još nisam išo da se kupam, radio, dok niste došli, vidi kako sam garav i prljav (pokazuje ruke)”.
Sekula je bio zaljubljen u pevačicu koja je bila prepoznatljiva po velikim grudima?
“Jao, brale, sećam se one plave sisate u bundu. Iskreno, izvini, ja velike sise ne volim. Kada vidim onu Bubamaru, samo zamislim, da legnem uveče pored nje, pa bre udavila bi me onolikim sisama. I ona Vendi. I sve takve, nisu po mom ukusu. Marija se ne ljuti, jer zna da volim da lupetam. I da me zbog snimka svi poznaju, gde da se pojavim, svi odma priđu, viču – došo Gera.
Snimak na Jutjubu proslavio je i Ekrema Jevrića , koji je dobro unovčio svojih pet minuta slave, a ti ništa?
“Da te pitam, oćeš mi pomogneš za Farmu ili Velikog brata? Ozbiljno, gori sam od Ekrema, sje…bi ga skroz, samo da me pozovu, šou bi naparavio, a i da zaradim malo para.”
Koga bi voleo da vidiš pored sebe? Ako bi ti se svidela neka, da li bi pojurio sa njom da se više zbližite?
“Pričaj po srpski, misliš da li bi bilo seksa? Što da ne, zamisli da mi ubace onu Afriku, ekstra ženska, sve dobro na njoj, Daru bi voleo jer je luda kao ja, a Vendi ne…mnogo, bre, priča, a ja je skoro ne razumem, imam samo šes razreda škole. Samo bi im reko da postave kamere tako da me žena ne vidi. Da tebe pitam, ako bi ti stavili pasulj i pečenje, jel bi jeo klot pasulj, a? (smeh). Najviše obožavam Draganu Mirković, zadržala ono seljačko u sebi, ne stidi se toga, ostale se uobrazile. Volim mlogo i Zoricu i Kemiša, stari ljudi, a otvoreno pričaju da se seksaju u auto, šta im fali, i ja sam svašta radio, sada ne smem.”


Mnogo smeha izazvao si rečima da žene vole “picane” i one koji nose trupce, snagatore?
“(Smeh) Ma je se to samo lepo zajeb… posle selo bilo ljubomorno, ja izašo na kompjuter, a domaćini iz sela nigde. Jel znaš da picane u Pomoravlju znaju ko klošari, ološ, lažovi, a ovde u Šumadiji, doterani, okupani. Vole i njih, mada i meni garavom ništa ne fali, imam druge adute (smeh). Oni što dižu trupci, možda samo to mogu da dignu, mi što se ne umaramo toliko, odmorniji smo… Šta meni fali što čukam, mažem, farbam. Mlada žena, svi me volu, traže, još da mi središ za Farmu ili Veliki brat, pa da budem još poznatiji, onda tebi neću da naplatim da pričamo, a drugima ima da udarim tarifu”, šeretski završava svoju priču sa nama šumadijski Sekula, Dragan Petrović, poznatiji kao Gera.
Čuveni snimak od 31. januara 2007. godine


Tekst: Mario Badjuk
Foto: Miki Jevtović

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.