Izvor: Nezavisne Novine, 03.Okt.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psi zadavili oko 200 koka nosilja

BRČKO - Psi lutalice noćas su na farmi Ekrema Džombe u brčanskom naselju Brod zadavili oko dvije stotine koka nosilja.

Džomba je rekao da je jutros zatekao desetine mrtvih kokošaka koje su psi lutalice uspjeli da izvuku iz kaveza, a da je većina preostalih u donjim kavezima bilo obezglavljeno.

Vlasnik tvrdi da mu je pričinjena direktna šteta od 2.000 KM, ali da će, s obzirom da jato te generacije neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << moći da nabavi do kraja turnusa, dodatno ostati uskraćen za propuštenu dobit od oko 3.000 maraka.

"Tražiću od Vlade da me obešteti, jer ovo nije prvi put da kao poljoprivredni proizvođač trpim štetu od pasa lutalica. Ako imaju novaca za njihovo zbrinjavanje, onda im je mjesto u azilu, a ne na ulici", rekao je Džomba.

Ukoliko ne naiđe na razumijevanje, oštećeni vlasnik najavljuje tužbu protiv nadležnih u kojoj će tražiti naknadu štete u punom iznosu, zajedno sa propuštenom dobiti.

On je jutros o pomoru obavijestio Inspektorat, policiju Brčko distrikta, kao i nadležne u "Komunalnom" Brčko koje upravlja azilom za pse lutalice.
Pogledaj vesti o: Ekrem Jevrić

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.