Pronašli ovcu s 20 kilograma vune na sebi

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2014, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronašli ovcu s 20 kilograma vune na sebi

U Australiji je pronađena ovca koja na sebi ima neverovatnih 20 kilograma vune.

Veruje se da životinja, koju je u divljini otkrio farmer Peter Hazel, nije bila šišana od rođenja, tj. nekih šest godina.

Ovca je pronađena kako tumara nedaleko od njegove farme u blizini grada Midlands, na Tasmaniji. Iako nije oborila svetski rekord - drži ga novozelandska ovca kod koje je 2004. izmereno 27 kilograma vune (što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je dovoljno da se sašije 20 muških odela), krzno ove ovce je ipak prilično impresivno.

Gustina vune je tolika da se ovca veoma teško kreće i gotovo da uopšte ne vidi. Hazel je rekao da je začuđujuće kako je životinja s toliko vune na sebi uopšte uspela da preživi. "Obično padnu na leđa i ne mogu više da se usprave. Postaju žrtve muva ili umru od toplotnog udara", objasnio je on.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.