Otkrivena farma beba, prodavane za 1.500 $

Izvor: B92, 19.Apr.2016, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena "farma beba", prodavane za 1.500 $

Nju Delhi -- Policija indijske savezne države Madja Pradeš otkrila je “farmu beba” u privatnoj bolnici koja je za 1.500 dolara prodavala i menjala decu, piše “Raša tudej”.

Lokalni mediji navode da su bebe koje su rodile silovane žene ili žene koje su imale nezakonite odnose prodavane u Palaš bolnici u Morar oblasti.

“Tri bebe su prodate parovima koji nemaju dece u saveznim državama Utar Pradeš i Čartisgar”, rekao je jedan bezbednosni zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za “Tajms Indija”.

Dve bebe su do sada spasene, a pet ljudi je uhapšeno, među kojima su i direktor bolnice i menadžer koji je zaposlio bandu da traže devojke sa neželjenim trudnoćama.

“Kada devojci ili njenim roditeljima predlože prestanak trudnoće doktori u bolnici ih uvere da će porođaj biti bezbedan i tajan. Kada se beba rodi i majku puste iz bolnice, bolnički zvaničnici odmah počnu lov za pogodnim parovima koji bi kupili bebu”, navode iz policije.

Policija trenutno traži ostalu decu prodatu u toj bolnici.

Inače, Indija ima dugu istoriju problema sa lošim stanjem ženskih prava. Trgovina ljudima, nasilje nad ženama i silovanja česta su pojava u zemlji u kojoj žene čine 48,3 procenta populacije, navodi “Raša tudej”.

Tako je 2012. godine nekoliko hiljada demonstranata izašlo na ulice Nju Delhija tražeći od policije da zaštiti žene nakon što je devojka Joti Sing preminula nakon što su je šestorica muškaraca silovali u autobusu.

UN ističe da dve od tri žene trpe seksualno uzmeniravanje u Nju Delhiju.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Indija: Otkrivena "farma beba", prodavane za 1.500 dolara

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2016

Policija indijske savezne države Madja Pradeš otkrila je "farmu beba" u privatnoj bolnici koja je za 1.500 dolara prodavala i menjala decu, prenosi "Raša tudej". Lokalni mediji navode da su bebe koje su rodile silovane žene ili žene koje su imale nezakonite odnose prodavane u Palaš bolnici u Morar...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.