Na Siciliji uhapšeno 11 mafijaša

Izvor: Press, 03.Avg.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Siciliji uhapšeno 11 mafijaša

Italijanska policija uhapsila je danas 11 osoba, osumnjičenih da su u vezi sa rukovodstvom sicilijanske mafije u bekstvu, uklučujujući bivšeg šefa koji je vodio tajni sistem poruka za mafiju, koristeći šifru "ovce u bazi".
          Trojica uhapšenih su stariji od 70 godina, prenosi AFP. Mateo Mesina Denero (53) koji je u bekstvu od 1993. godine, koristio je farmu u Mazaru dele Valjo da komunicira >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sa svojim pristalicama starinskom metodom - šifrovanim porukama, ispisanim na papiru. Među uhapšenima je i bivši šef Vito Gondola (77), čiji je posao bio da pozove članove klana i da ih upozori na svaku novu poruku, koja je stavljana pod kamen, u polju farme i često uništavana pošto je pročitana. "Ostavio sam rikota sir, na stranu za vas, da li ćete doći kasnije", kazao bi on na telefon, naveli su istražitelji, dodajući da ta prouka nije imala nikakve veze sa mlečnim proizvodima. "Ovcama je potrebno šišanje... makaze treba naoštriti" i "seno je spremno" bile su šifrovane fraze, koje su upozoravale da je banda dobila novu poruku, napisanu na parčetu hartije, zalepljenu selotejpom i zatim skrivenu u prljavštini. Policijska istraga je pratila slanje poruka od 2011. do 2014. godine, pomoću skrivenih kamera i mikrofona oko farme, blizu Trapanija u zapadnoj Siciliji i tako pratila kretanje klana i otkrila da Denaru bledi slava.  Gondola je uhvaćen i jednom razgovoru kako govori drugom mafijašu da je Denero, koji se nekad hvalio da bi mogao "ispuniti groblje" svojim žrtvama, počeo da gubi kontrolu nad najnovijom generacijom kriminalaca.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.