Kazna zatvora za trojicu Britanaca zbog uzgajanja marihuane

Izvor: Blic, 12.Avg.2017, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna zatvora za trojicu Britanaca zbog uzgajanja marihuane

Britanski sud osudio je trojicu državljana Velike Britanije zbog uzgajanja marihuane na farmi koju su napravili unutar nuklearnog bunkera na jugozapadu Engleske, saopšteno je iz suda.

U saopštenju se navodi da su osuđeni uzgajali marihuanu unutar bunkera koji je tokom osamdesetih godina prošlog veka napravljen za lokalne zvaničnike u slučaju nuklearnog napada.

Na farmi se nalazilo više od 4.000 stabljika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kanabisa za proizvodnju narkotika, vrednosti od oko 2,6 miliona dolara na godišnjem nivou.

Policija je u februaru uhapsila Martina Filerija (45), Rosa Vintera (30) i Plamena Engijena (27), nakon što su napustili bunker, a iz policije navode da su trojica osuđenih zaključavali radnike unutar bunkera da bi obezbedili proizvodnju narkotika 24 sata dnevno.

Bunker, koji se nalazi u Čilmarku u blizini Salsburija, odavno nije u vlasništvu Ministarstva odbrane, a smatra se da je za potrebe farme kanabisa korišten od 2013. godine.

Fileri je osuđen na osam godina zatvora, dok su njegovi pomoćnici Vinter i Engijen osuđeni na po pet godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.