Zakerberg oduševio studente u Pekingu, održao govor na kineskom jeziku

Izvor: 24sata, 23.Okt.2014, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakerberg oduševio studente u Pekingu, održao govor na kineskom jeziku

Suosnivač društvene mreže "Fejsbuk" Mark Zakerberg (30) održao je na kineskom jeziku polusatni govor u prepunoj sali prestižnog kineskog univerziteta Cingua, a studenti su njegovo obraćanje pozdravili aplauzom.

Fejsbuk je zabranjen u Kini, podsetila je agencija AFP, koja je dodala da je Zakerberg svojim govorom na kineskom očigledno hteo da osvoji "srca i umove" u Pekingu.

Zakerberg je govorio o raznim temama, uključujući njegovu filozofiju osnivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << kompanije, njegove poglede na kineske inovacije ali i lične stvari kao što su omiljene boje, omiljeno kinesko jelo i kinesko-američka porodica njegove supruge Prisile Čan.

- Želim da studiram kinesku kulturu - rekao je Zakerberg, koji je naveo da mu "učenje jezika pomaže da uči o kulturi". "Zato, pokušavam da naučim jezik. Takođe, ja volim izazove - istakao je Zakerberg.

- Veoma je teško razvijati kompaniju. Mnoge stvari ne idu glatko. Morate da donosite neke teške odluke. Možda ćete morati da otpustite neke ljude - rekao je Zakerberg.

- Ako ne verujete u vašu misiju, vrlo lako se odustaje. Mnogi osnivači odustaju. Ali, ne i najbolji - istakao je vlasnik Fejsbuka.

Fejsbuk nije dostupan u Kini od 2009. godine kao ni druge velike svetske društvene mreže kao što su Tviter, Jutjub i Instagram, koje se nalaze na crnoj listi Komunističke partije Kine.

Uprkos tim merama, mnoge kineske državne novinske organizacije i vladina tela održavaju naloge na društvenim mrežama, a zvaničnici kompanije Fejsbuk često borave u Pekingu, učestvuju u radu konferencija posvećenih tehnici i sastaju se sa biznismenima i zvaničnicima vlade.

Zakerberg je četiri puta boravio u Kini.

Početkom ove sedmice imenovan je za člana savetodavnog odbora u školi za ekonomiju i menadžment Univerziteta Cingua, što je, korak dalje u jačanju odnosa kompanije sa Kinom, navela je francuska agencija.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Zakerberg održao govor na kineskom jeziku

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2014

Suosnivač društvene mreže "Fejsbuk" Mark Zakerberg (30) održao je na kineskom jeziku polusatni govor u prepunoj sali prestižnog kineskog univerziteta Cingua, a studenti su njegovo obraćanje pozdravili aplauzom...Fejsbuk je zabranjen u Kini, podsetila je agencija AFP, koja je dodala da je Zakerberg...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.