Za 95 preduzeća u restrukturiranju ima zainteresovanih

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 95 preduzeća u restrukturiranju ima zainteresovanih

Prema zakonskim kriterijumima 189 preduzeća u restrukturiranju će ići u stečaj, dok za 95 postoje zainteresovani kupci, saopštio je danas Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost (UGS) "Nezavisnost" na Fejsbuk profilu.

To je objavljeno nakon sastanka predstavnika dva reprezentativna sindikata i predstavnika Ministarstva privrede Srbije.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stevanović, pomoćnik Ministra Milun Trivunac, i članovi Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS "Nezavisnost".

Ti spiskovi nisu konačni, jer bi i one firme nad kojima se pokrene stečaj mogle biti prodate ukoliko se naknadno pojave kupci iako je rok za slanje pisma o namerama istekao, rekao je Stevanović, a prenosi UGS "Nezavisnost" na svom Fejsbuk profilu.

Dodaje se da će naredne nedelje biti razmatrana pristigla pisma o namerama za one firme gde postoje izgledni strateški partneri. Sindikati će nakon toga moći da komentarišu svaku ponudu i predlože najbolja rešenja.

Stevanović je sindikalistima obećao da će nadležni državni organi proveriti bonitet i kredibilnost svih zainteresovanih kupaca, prenelaje sindikalna centrala UGS "Nezavisnost".

Zaposleni u firmama koje budu otišle u stečaj ostvariće pravo na socijalni program za koji su sredstva obezbeđena rebalansom budžeta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za 95 preduzeća ima zainteresovanih

Izvor: B92, 31.Okt.2014

Prema zakonskim kriterijumima 189 preduzeća u restrukturiranju će ići u stečaj, dok za 95 postoje zainteresovani kupci...Ovo je saopštio Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost (UGS) "Nezavisnost" na Fejsbuk profilu...To je objavljeno nakon sastanka predstavnika dva reprezentativna sindikata i predstavnika...

Nastavak na B92...

Za 95 preduzeća u restrukturiranju ima zainteresovanih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014

Prema zakonskim kriterijumima 189 preduzeća u restrukturiranju će ići u stečaj, dok za 95 postoje zainteresovani kupci, saopštio je danas Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost (UGS) "Nezavisnost" na Fejsbuk profilu...To je objavljeno nakon sastanka predstavnika dva reprezentativna sindikata i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.