Za 95 preduzeća u restrukturiranju ima zainteresovanih

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2014, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 95 preduzeća u restrukturiranju ima zainteresovanih

Prema zakonskim kriterijumima 189 preduzeća u restrukturiranju će ići u stečaj, dok za 95 postoje zainteresovani kupci, saopštio je danas Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost 'Nezavisnost' na Fejsbuk profilu.

To je objavljeno nakon sastanka predstavnika dva reprezentativna sindikata i predstavnika Ministarstva privrede Srbije.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu Dragan Stevanović, pomoćnik Ministra Milun Trivunac, i članovi Saveza >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << samostalnih sindikata Srbije i UGS "Nezavisnost".

Ti spiskovi nisu konačni, jer bi i one firme nad kojima se pokrene stečaj mogle biti prodate ukoliko se naknadno pojave kupci iako je rok za slanje pisma o namerama istekao, rekao je Stevanović, a prenosi UGS "Nezavisnost" na svom fejsbuk profilu.

Dodaje se da će naredne nedelje biti razmatrana pristigla pisma o namerama za one firme gde postoje izgledni strateški partneri.

Sindikati će nakon toga moći da komentarišu svaku ponudu i predlože najbolja rešenja.

Stevanović je sindikalistima obećao da će nadležni državni organi proveriti bonitet i kredibilnost svih zainteresovanih kupaca, prenela je sindikalna centrala UGS "Nezavisnost".

Zaposleni u firmama koje budu otišle u stečaj ostvariće pravo na socijalni program za koji su sredstva obezbeđena rebalansom budžeta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Za 95 preduzeća ima zainteresovanih, 189 ide u stečaj

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2014

Prema zakonskim kriterijumima 189 preduzeća u restrukturiranju će ići u stečaj, dok za 95 postoje zainteresovani kupci...Ovo je saopštio Ujedinjeni granski sindikat "Nezavisnost" na Fejsbuk profilu. To je objavljeno nakon sastanka predstavnika dva reprezentativna sindikata i predstavnika Ministarstva...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.