Vaga se raspala dok su pokušavali da je izmere: Korčulanski ribari ulovili džinovsku morsku neman (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Feb.2017, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaga se raspala dok su pokušavali da je izmere: Korčulanski ribari ulovili džinovsku morsku neman (FOTO) (VIDEO)

- Tokom jučerašnjeg ribarenja na svega nekoliko milja južno od ostrva Glavata posadi korčulanske Adriane, Marku (vlasniku broda) i Andriji, dobro se posrećilo. Na dubini od oko 160 metara u njihovu mrežu uletela je trofejna ribetina  (Dasyatis centroura) iz porodice žutuljki (Dasyatidae) - pohvalio se na Fejsbuku Ivica Trojanović.

Pri pokušaju da izmere ribu, vaga se raspala, tako da nije poznato koliko je neman teška.

Ulov je dugačak 3,8 metara, a širok >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << 2,1 metra, piše Torjanović, navodeći podatak da je do sada najveći zvanično ulovljeni primerak evidentiran 1953. godine u Hvarskom kanalu, a bio je dug 3,96 metara, prenosi Slobodna Dalmacija.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Ribari iz Jadrana izvukli grdosiju od četiri metra

Izvor: B92, 25.Feb.2017, 09:42

Nekoliko kilometara južno od ostrva Glavata, na dubini od oko 160 metara, u mrežu se uhvatila riba kakva se retko viđa..."Trofejna riba Dasyatis centroura iz porodice žutulja (Dasyatidae) dostiže dužinu do 4 metara. Obično je duga od jednog do tri metra, širine do 2.1 metara, a težine do 200...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.