VLASNIK FEJSBUKA SE NE ŠALI Zakerberg angažovao savetnika Hilari Klinton

Izvor: Blic, 03.Avg.2017, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLASNIK FEJSBUKA SE NE ŠALI Zakerberg angažovao savetnika Hilari Klinton

Osnivač Fejsbuka Mark Zakenberg i njegova supruga Prisila Čen angažovali su demokratu, nekadašnjeg savetnika Baraka Obame, Džoela Benensona za konsultata.

Kako piše "Politiko", Benenson, koji je bio savetnik i u kampanji Hilari Klinton prošle godine, angažovan je kako bi sprovodio istraživanja za Inicijativu Čen-Zakerberg.

Benensonova kompanija “Benenson stratedžik grup“ sprovodiće istraživanja za tu organizaciju, čija je misija, kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi na sajtu, "unapređenje ljudskog potencijala i promovisanje jednakosti".

Zakerberg i Čen saopštili su ranije da će 99 odsto svog bogatstva dati u humanitarne svrhe, koje se procenjuje na oko 45 milijardi dolara, a dovođenje Benensona je još jedan znak da par svoj filantropski rad sve jače okreće ka politici, navodi "Politiko", preneo je B92.

Par je u januaru zaposlio Dejvida Palufa, menadžera Obamine kampanje 2008, a zaposlili su i Ejmi Dadli, bivšu savetnicu senatora Tima Kejna.

Benenson nije komentarisao navode.

Iako poriče da je zaintereovan za politiku i neku javnu funkciju, Zakerberg se često pominje kao potencijalni predsednički kandidat 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Hilari Klinton

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.