UŽAS JE TAJ DUBROVNIK Fotografija iz jednog kafića izazvla pravi RAT na Fejsbuku (FOTO)

Izvor: Blic, 25.Jul.2017, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"UŽAS JE TAJ DUBROVNIK" Fotografija iz jednog kafića izazvla pravi RAT na Fejsbuku (FOTO)

Turisti koji su odlučili da ovog leta posete hrvatsko primorje, sačekalo je neprijatno iznenađenje. Cene su, kao i poslednjih nekoliko godina, skočile u oči početka letnje sezone, pa nije retkost na društvenim mrežama naići na fotografije računa iz kafića na kojima se vidi da jedna obična kafa može da košta koliko i ceo ručak. Jedna takva fotografija izazvala je pravu polemiku na Fejsbuku.

Fotografiju računa iz Dubrovnika objavio je poznati hrvatski kuvar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mate Janković i pokrenuo pravu raspravu na društvenim mrežama.

"Užas je taj Dubrovnik", napisao je Janković sarkastično uz fotografiju računa iz jednog kafića u Vukovarskoj ulici, a većina njegovih prijatelja je shvatila na šta je mislio jer iznos računa za kafu i mineralnu vodu bio je samo 16 kuna (260 dinara).

Prethodno, Janković je, ponovo sarkastično, napisao da pije kafu na Stradunu,i da "nije jeftina (iako zapravo jeste)", ali da on "mnogo radi".

Korisnici društvenih mreža uglavnom su podržali Jankovića, braneći cene u Dubrovniku i upoređujući ih sa cenama u poznatim svetskim gradovima.

- Mislim da je Mate samo hteo ovim da pokaže da u Dubrovniku ima i pristupačnijih cena s obzirom na nešto uobičajene veće cene za taj grad. Ili se varam? Jer ovakve pa i skuplje cene se mogu naći pa skoro u svakom prosečnom kafiću u Hrvatskoj - napisao je jedan od Jankovićevih prijatelja dok je drugi dodao kako je Janković ovim potezom "dao šamar svima koji slikaju i objavljuju račune iz Dubrovnika".

Ipak, bilo je i onih koji su cene u popularnom gradu ocenili kao "bezobrazne" i "nepristupačne".

Parking za jedan dan košta kao čitavo letovanje

Ipak, činjenica je da Dubrovnik nije destinacija za one sa nižim platežnim mogućnostima, posebno ako dolaze automobilom. Pre nekoliko dana uprava grada donela je odluku o poskupljenju parkinga i to skoro duplo u najužem centru.

Tako, sat vremena parkiranja u Dubrovniku umesto dosadašnjih 5,5 evra iznosi 10 tokom letnje sezone.

Prema novom cenovniku, dnevna parking karta u periodu od 1. maja do 31. oktobra ubuduće će koštati 202 evra. Parkiranje u Dubrovniku biće duplo skuplje i tokom zimske sezone, pa će sat koštati 5,5 evra, a dnevna karta 108 evra.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.