U Alžiru blokirane društvene mreže zbog mature

Izvor: ItRešenja.com, 27.Jun.2016, 02:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Alžiru blokirane društvene mreže zbog mature

Državni mediji u Alžiru objavili su kako je u toj zemlji privremeno blokiran pristup Facebook-u, Twitter-u i nekolicini drugih društvenih mreža. Tamo se, naime, ove nedelje održavaju završni ispiti u srednjim školama, a putem društvenih mreža počeli su se širiti primerci zadataka sa ispita. Kako bi spričili ovaj način varanja na ispitima, vlasti su odlučile jednostavno – od ponedeljka privremeno zabraniti pristup >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << društvenim mrežama.

Vlasti su svoj potez objasnile tako što su dovele u vezu održavanje završnih ispita i ispite koji su počeli kružiti Internetom. “Ovako ćemo zaštititi učenike od objava lažnih ispitnih zadataka”, kažu nadležni. Osim što su društvene mreže postale kolateralna žrtva, nekoliko desetina osoba je i uhapšeno pod sumnjom da su ukrali ispite i postavili ih na Internet.

Izvor: IT Vesti
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.