Tunižani mega zastavom protiv džihadista

Izvor: Mondo, 03.Maj.2015, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tunižani mega zastavom protiv džihadista

U Tunisu je razvijena nacionalna zastava veličine 19 fudbalskih terena, sa ciljem promovisanja patriotskih osećanja nasuprot pretnji islamskog ekstremizma.

Foto: Facebook Tunisia Worlds Largest Flag

Zastava je razvijena u subotu, na pesku u blizini čuvene stene Ong Džemel (kamilji vrat), u pustinji na jugu Tunisa, prenosi AFP.

Događaju su prisustvovale stotine ljudi, kao i pripadnici tuniske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << garde koji su, uz zvuke nacionalne himne, odali počast crveno beloj zastavi Tunisa.

Po rečima organizatora, za zastavu površine 104.544 metara kvadratnih bilo je potrebno 80 kilometara tkanine, teške 12,6 tona.

Ideju za najveću zastavu na svetu dobio je lokalni proizvođač tekstila, nakon što je 2012. godine bio šokiran slučajem na Fakultetu umetnosti u Manubi, kada je jedan student pocepao tunisku zastavu i zamenio je crnom islamističkom.

Očekuje se da će najveća tuniska zastava biti i zvanično uvršćena među Ginisove svetske rekorde u narednih nekoliko dana.

Stena Ong Džzemel postala je turistička atrakcija nakon što je poslužila kao mesto snimanja nekih epizoda u seriji filmova Ratovi zvezda.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zastava Tunisa veličine 19 fudbalskih terena za Ginisa

Izvor: Blic, 03.Maj.2015

U Tunisu je razvijena nacionalna zastava veličine 19 fudbalskih terena, sa ciljem promovisanja patriotskih osećanja nasuprot pretnji islamskog ekstremizma, kao i postavljanja svetskog rekorda koji će ući u Ginisa... MT: Only in tunis. We make the largest flag for a #guiness record and we step on...

Nastavak na Blic...

Džinovska zastava Tunisa,ID i Ginis

Izvor: B92, 03.Maj.2015

U Tunisu je razvijena nacionalna zastava veličine 19 fudbalskih terena, sa ciljem promovisanja patriotskih osećanja nasuprot pretnji islamskog ekstremizma...Džinovska zastava je razvijena i radi postavljanja svetskog rekorda koji će ući u Ginisovu knjigu rekorda...Zastava je razvijena u subotu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.