Sejdinoviću prete smrću preko Fejsbuka

Izvor: Blic, 15.Apr.2017, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sejdinoviću prete smrću preko Fejsbuka

Nakon što je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju žute patke uz komentar "Srećan Veliki patak svima koji slave", predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović dobio je na desetine uvreda i pretnji koje je prijavio policiji i tužilaštvu.

Sejdinović je na svom Fejsbuk profilu napisao da svoju objavu smatra "potpuno benignom", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali da je ona izazvala "izvesnu reakciju".

Kako je naveo, od 20 pretećih i uvredljivih poruka izdvojio je pet koje smatra ozbiljnim pretnjama, kao i da je slučaj prijavio nadležnim organima.

- Sve smo to prijavili policiji i tužilaštvu, pa ćemo videti da li će sa njihove strane biti neke reakcije - napisao je Sejdinović.

Pre nekoliko dana na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, a kasnije i na Radio-televiziji Srbije, šef poslaničke grupe Aleksandar Martinović pokazao je fotografije Sejdinovića, ali i drugih novinara, prozivajući ih što učestvuju na protestu "Protiv diktature".

Novinarska udruženja su jednoglasno osudila Martinovićev istup i okarakterisala ga kao crtanje mete na čelo novinarima, pozivajući tužilaštvo da reaguje.

Početkom aprila rukovodstvu NDNV-a prećeno je preko društvenih mreža nakon navoda u nekim tabloidima da je to novinarsko udruženje organizator masovnih studentskih protesta u Novom Sadu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.