ŠTA SMERA ZAKERBERG? Osnivač Fejsbuka unajmio savetnicu KLINTONOVE I OBAME

Izvor: Blic, 03.Avg.2017, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA SMERA ZAKERBERG? Osnivač Fejsbuka unajmio savetnicu KLINTONOVE I OBAME

Osnivač društvene mreže "Fejsbuk", Mark Zakerberg, unajmio je bivšu analitičarku Hilari Klinton, Džoel Benenson, koja će ga navodno savetovati o filantropiji.

Vest o unajmljivanju iskusne savetnice stigla je u trunutku dok se spekuliše o Zakerbergovim političkim ambicijama, iako je mladi milijarder izjavio da nema nameru da se bavi tim poslom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Benensonova je radila kao jedna od bližih savetnica bivšeg predsednika Baraka Obame, kao i glavni strateg za predsedničku kampanju Hilari Klinton, na prošlogodišnjoj izbornoj trci u Americi.

Međutim, kako je objavila njena kompanija, ona će za bračni par Zakerberg raditi na istraživanju filantropije. Kako je označeno na sajtu "Čen Zakerberg inicijativa", cilj inicijative je "napredni ljudski potencijal i promovisanje jednakosti".

Bračni par Zakerberg je objavio da će dati 99 odsto svojih deonica na "Fejsbuku" u dobrotvorne svrhe, a unajmljivanje Benensonove je poslednji znak da se njihov filantropski posao kreće u pravcu političkog angažovanja, piše "Politiko".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.