Prihodi Facebook-a premašili četiri milijarde dolara

Izvor: Kamatica.com, 03.Avg.2015, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihodi Facebook-a premašili četiri milijarde dolara

Prihodi američke društvene mreže Facebook dostigli su u drugom tromesečju tekuće godine 4,04 milijarde dolara, navedeno je u kvartalnom izveštaju firme.Taj rezultat premašuje očekivanja nezavisnih analitičara, koji su predviđali prihode od oko 3,99 milijardi dolara, preneo je Tas.

Broj korisnika Facebook-a porastao je 13 odsto, na 1,49 milijardi ljudi. Svakoga dana društvenu mrežu posećuje 968 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << ljudi praktično u celom svetu. Taj pokazatelj je povećan 17 odsto u poređenju sa periodom april-jun 2014. godine, precizira se u izveštaju.

Rast prihoda u odnosu na isti perod prošle godine bio je 39 odsto. On je umnogome ostvaren povećanjem prihoda od prodaje reklama za aplikacije koje koriste mobilni telefoni.

Istovremeno je neto prihod kompanije smanjen devet odsto, na 719 miliona dolara, a proizvodni i interni troškovi porasli su 82 odsto.

Tokom poslednje trgovinske sesije na berzi, akcije Facebook-a su pretrpele snažna kolebanja. Prvo su pale, bezmalo pet odsto, ali je cena na zatvaranju bila veća 1,8 odsto i dostigla je 96,99 dolara po akciji.

Takva neizvesnost izazvana je sumnjama u visinu budućih dividendi. Delimično su potvrđeni strahovi - u drugom tromesečju iznos namenjen za isplatu dividendi smanjen je na 715 miliona dolara. Na taj način dobit po akciji je 25 centi, u poređenju sa 30 centi u prvom tromesečju ove godine.

Ukupna korporativna vrednosti Facebook-a premašuje 250 milijardi dolara.

Nastavak na Kamatica.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.