Prevara vredna 100 miliona dolara: Naseli čak i GUGL I FEJSBUK!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2017, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevara vredna 100 miliona dolara: Naseli čak i GUGL I FEJSBUK!

Prevaranti sve sofisticiraniji.

Tehnološki divovi Gugl i Fejsbuk priznali su kako su postali žrtve prevare vredne 100 miliona dolara.

U martu je objavljeno kako je jedan Litvanac optužen za imejl prevaru počinjenu protiv “dve internet kompanije iz SAD-a”, koje u to vreme nisu bile imenovane. Navodno su bile navedene da pošalju preko 100 miliona dolara na bankovne račune varalice, prenosi BBC.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
A BAŠ JE OBEĆAVALA: Ugašena ODLIČNA marka telefona, korisnici su u ŠOKU! (VIDEO)

A zatim je 27. 4. objavljeno da su te dve kompanije Gugl i Fejsbuk.

“Otkrili smo tu prevaru protiv uprave našeg tima za prodaju i hitno obavestili vlasti”, izjavila je Guglova glasnogovornica. “Povratili smo naše fondove te smo zadovoljni što je ova stvar rešena.”

Ali nisu objavili koliko su tačno novca prebacili i kasnije povratili. Kao ni Fejsbuk, čija je glasnogovornica izjavila da je “Fejsbuk povratio većinu fondova brzo nakon incidenta te da sarađuje sa policijom u ovoj istrazi."

Jednostavni trikovi pomoću kojih ćete napuniti bateriju AJFONA čak i DUPLO BRŽE!

"Ponekad osoblje (velikih firmi) misli da su dobro čuvani, da sigurnost nije deo njihovog posla”, kaže Džejms Mod iz kompanije za sajber sigurnost Avecto. “Ali ljudi su najbolji deo sigurnosnog sistema koje možete imati, zati ih morate i podučavati.” Dodao je kako su Avectovi klijenti naišli na pokušaje da se preko hakovanih imejl adresa viših delatnika firme traže novčane uplate.

Sofisticiranost onlajn prevara u zadnje je vreme porasla, tvrdi se u zadnjem izveštaju Europola. Kako bi se izbegle prevare, kompanijama se savetuje da pažljivo verifikuju svaki zahtev za isplatom pre nego što ga autorizuju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.