Izvor: Blic, 23.Okt.2016, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posrednik UN traži produženje primirja u Jemenu

Posrednik UN Ismail Ould Šeik Ahmed zatražio je danas da se za tri dana produži primirje u Jemenu, koje ističe večeras.

"Prekid neprijateljstava od 72 sata uskoro će isteći", rekao je on u saopštenju objavljenom na njegovoj Fejsbuk stranici i pozvao strane u sukobu da se dogovore da se primirje produži za najmanje još 72 sata.

Žestoki sukobi Huti pobunjenika i provladinih snaga izbili su danas na granici sa Saudijskom Arabijom uprkos primirju koje je na snazi poslednja tri dana, javili su vojni zvaničnici.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izaslanik UN poziva na produženje primirja u Jemenu

Izvor: Blic, 23.Okt.2016

Specijalni izaslanik UN za Jemen pozvao je u subotu zaraćene strane u toj zemlji da produže privremeno primirje za još najmanje 72 sata...Primirje je isteklo u subotu popodne po lokalnom vremenu, ali za sada nema informacija o tome da li su borci zaraćenih strana spremni da produže prekid vatre,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.