Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Avg.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo oboren portal Peščanik

Portal Peščanik ponovo je napadnut, a ovog puta, umesto prostog ometanja pristupa sajtu, po prvi put je ugrožen sadržaj, saopštili su u sredu urednici ovog sajta na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Kako se navodi u saopštenju, umesto izbrisanih tekstova, hakeri su ostavili poruku "stop lažima".

Ovo je prvi veći napad na portal Peščanik od juna meseca, kada je sajt oboren nakon što je eksluzivno objavio analizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u kojoj se tvrdi da je doktorski rad ministra policije Nebojše Stefanovića – plagijat.

U saopštenju, Pečanik podseća da nijedan hakerski napad na ovaj sajt do danas nije istražen.

“Medij mora da bude zaštićen od ovakve vrste napada - ne tehnologijom, već razumevanjem da se u civilizovanom društvu ne dira u slobodu javne reči”, navodi se u saopštenju Peščanika.

Peščanik će do daljnjeg, umesto na veb sajtu, tekstove objavljivati na Fejsbuk stranici.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Novi hakerski napad na Peščanik

Izvor: Mondo, 27.Avg.2014

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da utvrde ko stoji iza novog hakerskog napada na sajt Peščanika...Foto: printscreen..Pristup sajtu Peščanika u toku prepodneva je bio moguć, ali je umesto svakog naslova teksta i rubrika...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.