Počinje Evropski Fejsbuk pesnički festival

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2015, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Evropski Fejsbuk pesnički festival

Evropski Fejsbuk pesnički festival, za koji se prijavilo više od 500 pesnika iz Srbije i inostranstva, počinje danas na Novosadskom sajmu u okviru 21. međunarodnog Salona knjiga.

Festival, šesti po redu, koji traje dva dana održava se u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, za učešće se prijavio 496 pesnika iz Srbije i 22 iz inostranstva.

Prijavili su se pesnici iz Nemačke, Austrije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rusije, Ukrajine, Francuske, Danske, Švedske, Engleske, Japana, Australije, Grčke, Bugarske, Jordana, Češke, Italije, Kanade, Holandije, Slovenije, BiH, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore.

Oko 150 učesnika je potvrdilo dolazak na Festival, dok će ostali pesnici učestvovati postavljanjem svoje pesme na zidu Fejsbuk stranice Festivala - Evropski Fejsbuk pesnički festival.

Prvostepeni žiri, koji čine pobednici dosadašnjih Festivala, doneo je odluku o odabiru pesama za uži izbor, a drugostepeni žiri na čelu sa Simonom Grabovcem doneće odluku o pobedniku.

Laureat će biti nagrađen objavljivanjem samostalne zbirke pesama. Pesme koje uđu u uži izbor biće objavljene u posebnoj zajedničkoj knjizi, a pesme svih učesnika u elektronskom zborniku radova u izdanju Banatskog kulturnog centra.

Knjige prošlogodišnjih pobednika Elene Askarove (Rusija) i Mensura Ćatića (BIH) i pesama koje u ušle u uži izbor biće predstavljene u okviru programa Festivala, koji je pomogla opština Novi Bečej.
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.