Palestinac optužen za pretnje smrću Libermanu na Fejsbuku

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Feb.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinac optužen za pretnje smrću Libermanu na Fejsbuku

Protiv palestinskog mladića Fadi Abut al-Sauda podignuta je optužnica jer je na svom Fejsbuk nalogu pretio smrću izraelskom poslaniku, bivšem ministru spoljnih poslova, Avigdoru Libermanu, javljaju danas izraelski mediji.

"Zdravo, mi ćemo počiniti akte terora i samoubistava na okupiranim teritorijama iz '48. Mi ćemo te napasti nožem, pucati na tebe, osvetiti se za sve šahide (mučenike). Sutra ili prekosutra >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << počinićemo dva teroristička akta na okupiranoj teritoriji. Ti si meta.Tvoje ubistvo je blizu, ti sinu Jevrejina", naveo je al-Saud.

Palestinac je uhapšen posle tužbe koju je podneo čuvar u izraelskom parlamentu i optužen je za pretnje, huškanje i podršku neprijateljskoj organizaciji.

U optužnici je navedeno da su hiljade sledbenika mogle da vide šta je objavio. On je, između ostalog, pored fotografije noža napisao poruku: "Recke na nožu uzrokuju da vazduh uđe u telo ubodene osobe,što vodi do sigurne smrti".

Liberman, vođa nacionalističke partije Izrael naš dom, u odgovoru je napisao da "bezbednosne snage rade danonoćno, odlučno i posvećeno da spreče terorističke pretnje narodu Izraela".

"Ja se veselim da je ta pretnja upućena meni i onako kao i uvek nastaviću da radim za stvari u koje verujem i ka jačanju bezbednosti Izraela. Niko me neće zaplašiti", naveo je Liberman.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.