POTPUNI HIT: Ovi auto-mehaničari još uvek koriste “Komodor 64″, kažu da 25 godina “šljaka kao leptir” (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Sep.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPUNI HIT: Ovi auto-mehaničari još uvek koriste “Komodor 64″, kažu da 25 godina “šljaka kao leptir” (FOTO)

Potrošačko društvo je stvorilo naviku da stvari, posebno tehničke, moraju da se menjaju svakih nekoliko godina. Međutim, auto-mehaničarska radnja u Gdanjsku pokazuje nam da to ne mora uvek da bude slučaj.

"Komodor 64" je izašao pre 34 godine. Sa procesorom od jednog megaherca i 64 kilobajta radne memorije bio je najbolje što je tehnologija mogla da ponudi.

Prestali su da ga proizvode 1994. godine, ali ga jedna auto-mehaničarska radnja u Poljskoj i dalje koristi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << centrira trapove vozila.

Na Fejsbuk stranici "Komodora" pojavila se fotografija starog računara sa objašnjenjem da "veteran" već 25 godina bez prestanka radi i da je čak preživeo i jednu poplavu.

(Telegraf.rs/ Izvor.rts.rs)


Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

"DOBRE STVARI NE TREBA MENJATI" Automehaničar iz Poljske i dalje koristi "Komodor 64"!

Izvor: Blic, 30.Sep.2016

Potrošačko društvo je stvorilo naviku da stvari, posebno tehničke, moraju da se menjaju svakih nekoliko godina. Međutim, auto-mehaničarska radnja u Gdanjsku pokazuje nam da to ne mora uvek da bude slučaj..."Komodor 64" je izašao pre 34 godine. Sa procesorom od jednog megaherca (!) i 64 kilobajta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.