Nemačka dozvolila korišćenje pseudonima na Facebooku

Izvor: Economy.rs, 01.Avg.2015, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka dozvolila korišćenje pseudonima na Facebooku

Facebook je svugde u svetu prisilio svoje korisnike da promene svoje nadimke i pseudonime u prava kako im račun ne bi bio izbrisan, no to nije slučaj i u Nemačkoj, koja je zabranila Facebooku da to čini.

Naime, vlasti u Hamburgu koje su zadužene za zaštitu ličnih podataka saopštile su da Facebook ne može jednostrano menjati odabrana imena svojih korisnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Economy.rs << ili tražiti ličnu kartu na uvid.

Digitalna amnezija: putovanja nam ostaju u telefonima, ne u sećanju

Ovakva odluka je posledica pritužbi jedne nemačke korisnice Facebooka kojoj je račun blokiran zbog korišćenja pseudonima.

Vlasti u Nemačkoj tvrde da žena nije želela da koristi pravo ime kako bi izbegla kontakte vezane za posao, te da je teranje korisnika na korišćenje pravog imena kršenje prava na privatnost pojedinca.

Kako da podesite novosti koje želite videti na Facebook-u

Iz Facebooka su odgovorili da su razočarani odlukom nemačkih vlasti i da su sudovi već ocenili da je odluka o zabrani pseudonima u skladu s evropskim zakonima.

- Korišćenje pravih imena na Facebooku štiti privatnost i sigurnost korisnika jer tako znaju s kime dele svoje objave i s kime se povezuju, kazali su iz Facebooka. (Economy.rs, 1. avgust 2015.)

Nastavak na Economy.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Economy.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Economy.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.