Najavljen novi album supergrupe The Dead Weather

Izvor: BalkanRock.com, 07.Jul.2015, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljen novi album supergrupe The Dead Weather

Pet godina nakon što je svjetlo dana ugledao žestoki “Sea of Cowards”, hard rock bend The Dead Weather napokon izdaje nove pjesme. Album pod nazivom “Dodge & Burn” stiže u rujnu, a izdat će ga Jack Whiteova diskografska kuća Third Man Records.

Kako je najavljeno na službenoj Facebook stranici Third Man Records-a, album će se sastojati od 12 pjesama, od kojih je osam novih, a četiri su prethodno objavljene na kompilažama >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Vault Package #18 i #21. Također je navedeno da je album sniman u Nashvilleu za vrijeme rijetkih slobodnih trenutaka članova benda i upravo se zbog nedostatka vremena turneja u svrhu promocije albuma neće održati.

Third Man Records su očito svjesni nestrpljivosti fanova nakon toliko dugo vremena čekanja pa su na svom Soundcloud profilu objavili isječke nekih pjesama s nadolazećeg albuma koje možete preslušati u nastavku.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.