NEOBAVEŠTENI: Pokojni Timoti, da nam budeš živ i zdrav!

Izvor: Kurir, 26.Jul.2014, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEOBAVEŠTENI: Pokojni Timoti, da nam budeš živ i zdrav!

Uživaj u punoj brzini! Želim vam dug život, samo su neke od poruka na Fejsbuk stranici preminulog reditelja

BEOGRAD - Timotiju Džonu Bajfordu, preminulom britanskom reditelju, piscu, fotografu, profesoru književnosti, a pre svega autoru neprevaziđenih TV serija za decu „Neven“ i „Poletarac“, juče su na Fejsbuku, na dan njegovog rođenja, mnogi ispisali reči zahvalnosti, ali su osvanule i vesele rođendanske čestitke!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
- Sve najbolje, Timoti! Uživaj u punoj brzini! - jedna je od bizarnijih poruka na profilu pokojnika. I mnoge druge čestitke ne zaostaju u svom crnilu: „Želim vam dug život, lepe misli i sreću za sve“, „Srećan rođendan, Timoti!!! Srećan, srećan! Poljubac!“, „Želim vam radostan i veseo rođendan i sve najlepše“, „Timoti, srećan rođendan, sve najbolje od srca“.

I tako su se ređale neprimerene poruke. Na ovu sramotu pokušao je da im ukaže jedan od Timotijevih poštovalaca:

- Obaveštavam sve „neobaveštene“ koji po automatizmu čestitaju rođendane (nažalost, videh postove te se zgranuh) da je veliki čovek i gospodin Timothy Bayford preminuo 5. maja 2014. godine. Radovali bismo se danas, 25. jula, njegovom 74. rođendanu. Počivaj u miru, dragi naš učitelju. Uz tvoja neprolazna TV dela smo odrastali. Hvala ti.

Ali, nažalost, ni to nije mnogo pomoglo.

(S. I.)

Socijalni psiholog

KAD BI NEZNANJE BOLELO,

MNOGI BI UMIRALI U MUKAMA

Vesna Tomić, socijalni psiholog Zavoda za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“, ovu pojavu ne bi okarakterisala kao patologiju društva, već kao čisto neznanje pojedinaca:

- Kad bi neznanje bolelo, mnogi bi umirali u mukama. Smatram da upravo društvene mreže vode u to da ljudi ne koriste mozak, već da sve rade automatski.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.