NEMA VIŠE POPUŠTANJA: Fejsbuk počeo da GASI profile, OVO nikako ne smete raditi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2017, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA VIŠE POPUŠTANJA: Fejsbuk počeo da GASI profile, OVO nikako ne smete raditi!

Konačno!

Društvena mreža Fejsbuk ugasila je, za manje od mesec dana, 14.000 korisničkih profila zbog pornografije i seksualne iznude, a 33 slučaja odnosila su se na seksualno uznemiravanje dece.

Korisnici kojima je Fejsbuk ugasio profil objavljivali su eksplicitne fotografije i video snimke, kao i rečenice kojima su direktno pozivali na seks, prenosi Gardijan. Nekoliko njih su često uznemiravali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << decu tako štu su im slali gole fotografije i neprimerene poruke.

Fejsbuk dozvoljava objavljivanje seksualnih sadržaja kao što su ljubljenje, fotografije na kojima su zamućene seksualne aktivnosti ili fotografije u odeći koja asocira na seks, ali sve dok se ti sadržaji kreću među odraslim korisnicima. Društvena mreža takođe dozvoljava i objavljivanje seksualnih šala.

Fejsbuk je već duže vreme na udaru kritika zbog nepravovremenog uklanjanja uznemirujućih i neprimerenih sadržaja. BBC je nedavno pokrenuo istragu u kojoj je otkrio kako ova najpoznatija društvena mreža nije uklonila više od 80% fotografija koje je američka medijska kuća prijavila kao neprimerene. Brojne organizacije i aktivisti za ljudska prava odavno već optužuju Fejsbuk za promociju seksualnog nasilja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.