Microsoft nudio milijarde za Facebook!

Izvor: Mondo, 22.Okt.2016, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft nudio milijarde za Facebook!

Div iz Redmonda bio spreman da plati čak 24 milijarde za Fejs...

Harizmatični bivši direktor Microsoft kompanije, Stiv Balmer, poznat po svojim energičnim, ponekad i bizarnim nastupima u javnosti, izjavio je u toku intervjua CNBC američkoj mreži da je Microsoft bio spreman da kupi Facebook 2010. godine.

Balmer je rekao da je u vreme kad je Microsoft za Facebook ponudio 24 milijarde da ga kupi, kompanija već posedovala oko 1.6 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odsto kapitala u toj društvenoj mreži, ali da je Mark Cukerberg, iako je ponuda bila vrlo ozbiljna, ipak odlučio da je odbije.

"Android leglo virusa, divlji i bez kontrole"

Danas Facebook vredi 16 puta više nego što je Microsoft 2010. nudio za njegov otkup (380 milijardi zelenih novčanica), a Mark je četvrta najbogatija osoba na svetu ("težak" 56 milijardi istih tih zelenih novčanica). Stiv Balmer se, s druge strane, povukao sa mesta direktora Microsoft kompanije i „skrasio“ se u sportu, sa L. A. Klipersima u NBA ligi.

Microsoft je nedavno kupio LinkedIn mrežu, a nudio je i veliki novac da kupi Yahoo kompaniju, davno pre nego što se Yahoo „srozao“ na mesto gde je danas…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.