McAfee upozorava na hakere

Izvor: B92, Beta, 18.Mar.2010, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

McAfee upozorava na hakere

Kompanija koja se bavi bezbednošću na internetu, McAfee, upozorila je korisnike Facebooka na hakere koji kradu lozinke korisnicima ove društvene mreže, ali i druge podatke.



Kako prenosi Beta, korisnicima stižu mailovi koji ih obaveštavaju da im je promenjena lozinka i kako moraju da otvore attachment da bi ona ponovo postala važeća.

Očekivano, kada korisnik otvori attachment, otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i "prolaz" hakerima do svoje lozinke, ali i do svih korisničkih imena i lozinki na tom računaru, navode iz kompanije McAfee.

"To bi mogla da bude veoma opasna pretnja, ako se ima u vidu da bi oko 350 miliona korisnika Facebooka moglo da nasedne da ovu prevaru", upozorili su predstavnici McAfee-ja u saopštenju.

Subject maila čiji attachment ne bi trebalo da otvorite, a na koji McAfee upozorava, glasi : "Potvrda o resetovanju lozinke za pristup Facebooku. Služba za tehničku podršku".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.