Informacija o otkupu za Tijanu Jurić lažna

Izvor: RTS, 31.Jul.2014, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Informacija o otkupu za Tijanu Jurić lažna

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je Fejsbuk profil sa koga se, navodno, traži novac za otkup Tijane Jurić - lažan i da je stranicu napravila maloletna osoba.

Policija je došla do Fejsbuk profila sa koga se, navodno, traži novac za otkup nestale Tijane Jurić, rekao je Stefanović novinarima u Skupštini, prenosi Tanjug.

"Reč je o maloletnom licu koje je koristilo laptop roditelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a nalazi se u Zrenjaninu u ovom trenutku", precizirao je Stefanović.

"Tužilac određuje kvalifikaciju ovog dela i nakon toga će policija moći da postupi. Reč je o lažnoj informaciji, što znači da niko nije postavljao uslove, niti je tražen novac za ovaj slučaj", rekao je Stefanović.

Ministar je dodao i da policija nastavlja istragu, ali da se za sada sve sužava na one istražne pravce koji su pominjani u početku.

"Ne mogu da vam kažem ništa drugo što je vezano za samu istragu, ali svi ćemo biti poptuno uključeni sve dok se Tijana ne vrati kući i dok je ne pronađemo", rekao je ministar.

Stranica "Tijana Jurić – kako doći do nje" otvorena je jutros na Fejsbuku, a osobe koje su se predstavile kao njeni otmičari tražili su otkup od milion dinara.

Petnaestogodišnja Tijana Jurić iz Bajmoka nestala je u noći između 25. i 26. jula.

U akciju potrage uključene su i specijalističke ekipe MUP-a Srbije, ali i mađarska policija, s obzirom na to da postoje "ozbiljne indicije" da je, kako je rekao ministar Stefanović, osoba koja liči na Tijanu viđena u Mađarskoj.

Policija moli građane, ukoliko imaju bilo kakve informacije u vezi sa nestankom maloletne Tijane Jurić da se jave u Policijsku upravu u Subotici ili na broj telefona 192, odnosno mobilni telefon: 064/89-27-365. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.