Hoćeš posao? Daj lozinku za Fejsbuk!

Izvor: S media, 08.Mar.2012, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoćeš posao? Daj lozinku za Fejsbuk!

Neki poslodavci, piše Slash Gear, traže puni pristup kompletnom korisničkom nalogu, a neki su bili toliko drski da su čak tražili korisnička imena i lozinke pre nego što bi se sreli sa kandidatima uživo.

Kako da tražite povišicu

Pomoću Fejsbuka do posla

Radnica po meri poslodavca

Tu praksu je okončala pritužba organizacije American Civil Liberties Union. To nije bio jedini takav slučaj. Navodno postaje redovna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << praksa da se studenti sportisti na univerzitetima povežu sa svojim trenerima, kako bi oni mogli da imaju uvid u sve što rade, piše Tportal.

Koliko to daleko može da ide? Zavisi kako je zakonski rešeno. Američke savezne države Merilend i Ilinois već u proceduri imaju zakone koji će onemogućiti poslodavce i univerzitete u zavirivanju u privatnost svojih zaposlenih i studenata.

Dok se to ne dogodi, sve je moguće.

*Saznajte kako možete da izbegnete Timeline i rešite probleme sa aplikacijama na ovoj društvenoj mreži.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Hoćeš posao? Daj lozinku za Fejsbuk!

Izvor: Capital.ba, 08.Mar.2012

NJUJORK, Poznato je da poslodavci sve češće provjeravaju profile na Fejsbuku potencijalnih kandidata za posao. Ali tu nije kraj. Otišli su korak dalje. Neki poslodavci, piše Slash Gear, traže puni ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.