Grupno silovanje prenosili uživo na Fejsbuku

Izvor: Radio 021, 23.Jan.2017, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupno silovanje prenosili uživo na Fejsbuku

Zbog video-snimka grupnog silovanja koji je emitivan uživo na Fejsbuku uhapšena su trojica muškaraca u Upsali u Švedskoj.

Oni su privedeni nakon napada na 31-godišnju ženu u stanu u Upsali u nedelju rano ujutro.

Žrtva je, prema pisanju švedskih medija, navodno bila skoro bez svesti. Snimak je emitovan uživo u jednoj zatvorenoj Fejsbuk grupi u kojoj je bilo 60.000 ljudi.

Žozefin Lundgren (21) je obavestila policiju čim je shvatila šta se događa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Fejsbuk grupi, čija je bila članica. "Otrgnuo joj je odeću i legao na nju", rekla je za švedski "Ekspresen".

"Upravo ste silovani", rekao je ženi na kraju video-snimka jedan od napadača. Nakon toga izašao je komentar jednog od članova grupe: "Trojica protiv jedne, ha ha ha".

Prema švedskoj nacionalnoj televiziji SVT, muškarci su nakon ovog snimili i drugi video-snimak u kojem žena izjavljuje da nije silovana. Video-snimak je prenošen uživo kada je policija stigla u stan, uhapsila prisutne i isključila kameru.

"Bilo je mnogo ljudi koji su videli prenos i javili nam", rekao je Markus Svenson iz lokalne policije. Dodao je kako je žrtva odvedena u bolnicu zbog sopstvene sigurnosti i prikupljanja dokaza.

Uhapšeni muškarci imaju između 19 i 25 godina, a žrtva 31. Kako navodi "Ekspresen", najstariji muškarac je već osuđivan za zloupotrebu droga i nasilne napade.

Autor: Index.hr
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.