Ferguson: Policajac suspendovan zbog vređanja demonstranata na Fejsbuku

Izvor: Blic, 23.Avg.2014, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferguson: Policajac suspendovan zbog vređanja demonstranata na Fejsbuku

Policajac iz Misurija suspendovan je nakon što je na Fejsbuku kritikovao demonstrante koji protestuju zbog toga što je nenaoružanog crnog tinejdžera ubio beli policajac, nazivajući ih "besnim psima".

U međuvremenu, demonstranti su juče ponovo izašli na ulice Fergusona, predgradja Sent Luisa, zahtevajući pravdu za ubistvo 18-godišnjeg Majkla Brauna koje se dogodilo 9. avgusta.

Sahrana Brauna, čije je ubistvo usred belog dana dovelo do obnavljanja nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << debate o rasizmu i policiji u Americi, biće održana u ponedeljak, navodi AFP.

Policija je protekle noći bila, uglavnom, pasivna, za razliku od prethodnih noći kada je upotrebila suzavac i gumene metke da rastera stotine demonstranata koji traže da policajac koji je pucao u Brauna, Daren Vilson, bude optužen za ubistvo.

Policajajac iz Glendejla, drugog predgradja Sent Luisa, juče je suspendovan zato što je izrazio prezir prema demonstrantima u Fergusonu na Fejsbuku.

- Dosta mi je ovih demonstranata. Vi ste teret za društvo i pošast za zajednicu.

Ove demonstrante je trebalo još prve noći uspavati kao besnog psa - napisao je Majkl Papert.

Aludirajući na bombaški napad na maratonu u Bostonu, on je takodje napisao:

"Gde je musliman sa rancem kada vam je potreban?".

Policija u Glendejlu je objavila da je suspendovala Paperta čim je saznala šta je pisao na Fejsbuku.

- Mi veoma ozbiljno shvatamo ovaj slučaj i sprovešćemo temeljnu internu istragu da bismo utvrdili zašto je to napisano na Fejsbuku - navela je policija u saopštenju.

Takođe je istaknuto da ni policija Glendejla ni gradske vlasti "apsolutno" ne dele stavove je koje Papert izneo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.