Fejsbuk formira centar za veštačku inteligenciju u Parizu

Izvor: Blic, 03.Jun.2015, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk formira centar za veštačku inteligenciju u Parizu

Kompanija Fejsbuk najavila je juče formiranje centra specijalizovanog za istraživanja u oblasti veštačke inteligencije u Parizu, prvog izvan Sjedinjenih Američkih Država.

Francuska ekipa, koja će biti uključena u program FAIR (Facebook Artificial Intelligence Research) američke društvene mreže, radiće na drugoročnim programima koji se pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svega odnose na prepoznavanje fotografija ili automatsku obradu jezika.

"Odabrali smo Pariz za taj projekat, jer Francuska ima neke od najboljih istraživača na svetu", poručio je Fejsbuk.

Druga dva istraživačka centra Fejsbuka za veštačku inteligenciju nalaze se u Menlo parku (Kalifornija), gde se nalazi sedište Fejsbuka, kao i u Njujorku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.